Čokoládové palačinky s kávovým krémem
Luxusní pochutnání pro vaše nejmilejší nejen k nedělnímu obědu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
na ozdobu
Postup přípravy
V míse promíchejte mouku s cukrem a kakaem. Po jednom zašlehejte do směsi vejce a pak přišlehávejte mléko a rum.
Nechte 30 minut odležet. Rozehřátou pánev potřete máslem a vlijte do ní půl naběračky těsta.
Pohybujte pánví, aby se těsto rozlilo. Jakmile bude na povrchu palačinka suchá, posypejte ji trochou cukru, zarolujte a vyjměte.
V misce prošlehejte žloutky a vejce, a až zbělají, přidejte polovinu cukru a škrob a míchejte, dokud se všechno nespojí.
V hrnci zahřejte mléko s máslem a zbývajícím cukrem a solí a míchejte až do rozpuštění cukru.
Jakmile začne mléko vřít, přilijte ho za stálého míchání do žloutkové směsi.
Vše vraťte na oheň a zvolna vařte, až krém zhoustne - pořád míchejte!
Přidejte kávu rozmíchanou v 1 lžíci horké vody, krém potáhněte fólií a nechte ho alespoň 1,5 hodiny tuhnout.
Když vychladne, zlehka do něj vmíchejte ušlehanou smetanu. Krémem pak potírejte palačinky, které ještě můžete pokapat rumem.
Hodnotit recept: