Jelení guláš
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Cibuli nahrubo nakrájejte a na vrchovaté lžíci sádla pomalu restujte asi 30 minut, cibule zkaramelizuje.
Mezitím odblaňte a na větší kostky nakrájejte maso, v litinovém kastrolu (nebo jiném hrnci se silným dnem) pak na zbylém sádle zprudka dohněda opečte kostky masa.
Maso se v počátku nesmí dusit, proto raději opékejte postupně.
Přidejte k masu cibuli, prolisovaný česnek a podlijte vínem, zespodu odškrábněte výpečky, okořeňte a posolte.
Následně zalijte vývarem, přiklopte poklicí a duste asi 2 hodiny, dokud není maso měkké (popřípadě celý hrnec vložte do trouby rozehřáté na 130 °C), v případě potřeby podlijte vodou nebo dalším vývarem.
Na závěr dochuťte a podávejte s čerstvou cibulí a chlebem, popřípadě trochou pálivé papriky.
Hodnotit recept: