Jelení guláš | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jelení guláš

190 min. | hlavní chod | 462 kJ/porce | 6 porcí

Kančí guláš

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
0,5 lžičkapaprika
1 špetkakmín celý
1 lžičkamajoránka čerstvá
1 lvývar hovězí
100 mlvíno červené
3 stroužekčesnek
3 lžičkasádlo
500 gcibule kuchyňská
600 gplec jelení

podle potřeby

pepř černý mletý
sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 150
1.

Cibuli nahrubo nakrájejte a na vrchovaté lžíci sádla pomalu restujte asi 30 minut, cibule zkaramelizuje.

2.

Mezitím odblaňte a na větší kostky nakrájejte maso, v litinovém kastrolu (nebo jiném hrnci se silným dnem) pak na zbylém sádle zprudka dohněda opečte kostky masa.

3.

Maso se v počátku nesmí dusit, proto raději opékejte postupně.

4.

Přidejte k masu cibuli, prolisovaný česnek a podlijte vínem, zespodu odškrábněte výpečky, okořeňte a posolte.

5.

Následně zalijte vývarem, přiklopte poklicí a duste asi 2 hodiny, dokud není maso měkké (popřípadě celý hrnec vložte do trouby rozehřáté na 130 °C), v případě potřeby podlijte vodou nebo dalším vývarem.

6.

Na závěr dochuťte a podávejte s čerstvou cibulí a chlebem, popřípadě trochou pálivé papriky.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 125,4kJ 462,3kJ
Bílkoviny 1,6g 5,8g
Tuky 1,2g 4,6g
Sacharidy 2,9g 10,5g
Cholesterol 3,3mg 12,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz