Segedínský guláš podle tety Margit | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Segedínský guláš podle tety Margit

75 min. | hlavní chod | 2 337 kJ/porce | Maďarská kuchyně | 4 porce

Segedínský guláš podle tety Margit

Slavná maďarská specialita - segedínský guláš z vepřového masa, kysaného zelí a smetany. Maso podléváme borovičkou a chybět nesmí typické koření: mletá paprika a pepř.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
600 gvepřové maso
1 kelímeksmetana kysaná
1 lžičkakmín celý
1 špetkapepř černý mletý
1 lžičkapaprika mletá sladká
1 lžícemouka hladká
1 kscibule kuchyňská
1 špetkasůl
2,5 clborovička
30 gsádlo
400 gzelí kysané

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 60
1.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2.

Maso omyjte a nakrájejte na kostičky.

3.

Na rozpáleném sádle zpěňte cibuli.

4.

Přidejte maso, sůl, pepř, kmín a papriku.

5.

Až maso pustí šťávu, krátce jej poduste.

6.

Podlejte borovičkou a podle potřeby i vodou nebo šťávou ze zelí.

7.

K poloměkkému masi přidejte 2/3 kyselého zelí.

8.

Duste, dokud není maso měkké.

9.

Pak přidejte zbývající 1/3 zelí, posypte trochou hladké mouky.

10.

Promíchejte a krátce povařte.

12.

Podávejte nejlépe s knedlíkem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 679,4kJ 2 337kJ
Bílkoviny 5,2g 18g
Tuky 14,2g 48,7g
Sacharidy 3,2g 11,1g
Cholesterol 33,4mg 114,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz