Segedínský guláš podle tety Margit
Slavná maďarská specialita - segedínský guláš z vepřového masa, kysaného zelí a smetany. Maso podléváme borovičkou a chybět nesmí typické koření: mletá paprika a pepř.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Maso omyjte a nakrájejte na kostičky.
Na rozpáleném sádle zpěňte cibuli.
Přidejte maso, sůl, pepř, kmín a papriku.
Až maso pustí šťávu, krátce jej poduste.
Podlejte borovičkou a podle potřeby i vodou nebo šťávou ze zelí.
K poloměkkému masi přidejte 2/3 kyselého zelí.
Duste, dokud není maso měkké.
Pak přidejte zbývající 1/3 zelí, posypte trochou hladké mouky.
Promíchejte a krátce povařte.
Na závěr vmíchejte do segedínu i kysenou smetanu.
Podávejte nejlépe s knedlíkem.
Hodnotit recept: