Prvorepubliková paštika z kachních jater | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Prvorepubliková paštika z kachních jater

75 min. | chuťovka | 9 686 kJ/porce | Francouzská kuchyně | 6 porcí

Prvorepubliková paštika z kachních jater

Prvorepublikové recepty jsou osvědčenou klasikou. Jak by taky ne, když čerpaly vlivy z klasické světové gastronomie. Vyzkoušejte tuto, z kachních jater, která nemá chybu.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 polévková lžícemadeirské víno
1 hrstpistácie
10 kapkarum
150 gvepřové maso
150 gtelecí maso
2 ksžloutek
2 lžičkakoření paštikové
400 gjátra kachní

na obalení

12 plátekslanina anglická

na ozdobu

1 hrsttymián čerstvý

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 45
Čas vaření/pečení: 30
1.

Játra očistíme a nakrájíme. Opereme je, osolíme, poprášíme částí koření a necháme 2 hodiny odležet.

2.

Na náplň umeleme dohromady vepřové a telecí nebo drůbeží maso na velmi jemnou směs, fáš. Vmícháme žloutky, sůl, zbylé koření, madeiru, několik kapek rumu, nasekané pistácie, vše dobře promícháme a necháme půl hodiny stát.

3.

Formy vyložíme plátky slaniny tak, aby přečnívaly. Naplníme je zhruba do poloviny masovou fáší, do které vtlačíme kousky jater, přikryjeme zbytkem fáše, přetáhneme slaninou a formy uzavřeme – buď mají vlastní pokličku s otvorem pro únik páry, nebo je pevně přetáhneme alobalem a otvory do něj propíchneme.

4.

Vložíme do kastrolu, na jehož dno dáme namočenou utěrku, zalijeme horkou vodou tak, aby dosahovala do poloviny výšky forem, kastrol přikryjeme a paštiky vaříme na mírném plameni asi půl hodiny. Pak je vyjmeme a necháme zcela vychladnout, nejlépe do druhého dne.

5.

Tip: Tento a další prvorepublikové recepty naleznete v Kuchařce první republiky Jitky Rákosníkové a Evy Všetíčkové, kterou vydalo nakladatelství Smart Press.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 6 960,2kJ 9 686,3kJ
Bílkoviny 902,5g 1 256g
Tuky 229,8g 319,9g
Sacharidy 168,2g 234,1g
Cholesterol 86,3mg 120,2mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Události

Pavlínku připravil meningokok o nohu i zrak.…

Pavlínce bylo 7 měsíců, když jí teplota vyšplhala na 40 stupňů a na břiše se jí objevil malý flíček.…

celý článek »

České celebrity

12 dní nezvěstný Bob Klepl: Svědectví přátel!…

Už skoro dva týdny má hluchý mobilní telefon. Po havárii, při které si zlomil tři žebra a propíchl…

celý článek »

Krimi

Utrpení manželů na Mostecku: Živoří ve stínu…

Deset metrů vysoká skládka odpadků. Tato hrůza ční v Českých Zlatníkách na Mostecku nad zahradou…

celý článek »

Praha - Zprávy

Velkolepá vzpomínka na zesnulého člena Ztohoven:…

Na jaře 11. června to byl rok, co zemřel svérázný výtvarný umělec a člen skupiny Ztohoven Filip Crhák…

celý článek »