Barevná dortová lízátka
Není dítě, které by nemilovalo lízátka. Zatímco ta klasická jsou ale plná cukru, do těchto dortových se s chutí zakousne každý.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
na obalení
těsto
podle chuti
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C.
Vyšlehejte změklé máslo a pomalu do něj zašlehejte cukr a vanilkový cukr. Až se obě složky smísí, pomalu přidejte vejce.
Mouku smíchejte s kypřícím práškem a špetkou soli a střídavě s podmáslím postupně zapracujte do těsta.
Těsto nalijte na plech vystlaný pečícím papírem a pečte asi 25 minut.
Než se korpus upeče, za stálého míchání ohřejte smetanu dokud nezačne vařit. Pak ji nalijte na rozlámanou čokoládu a zvolna míchejte, dokud se nerozpustí.
Vychladlý korpus rozdrobte a rukama do něj důkladně zapracujte krém z čokolády a smetany.
Ze směsi tvarujte kuličky o průměru asi 3 centimetry, naskládejte je na pečící papír, napíchněte do nich špejle, nebo tyčinky na lízátka a dejte do lednice asi na půl hodiny ztuhnout.
Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Vychladlé kuličky do ní namáčejte, posypte mletými oříšky, sušeným ovocem nebo barevnou rýží a nechte ztuhnout.
Hodnotit recept: