Domácí guacamole! Recept na tradiční mexickou pochoutku z avokáda | Recepty.Blesk.cz

Domácí guacamole! Recept na tradiční mexickou pochoutku z avokáda

Foto: iStock
05.09.2018 / 06:00

Milujete jídla s příchutí exotiky? Naučte se výtečnou domácí pomazánku z avokáda, která se hodí nejen ke grilovaným pokrmům, ale taky jako příloha k masu, do sendviče. Nebo se dá namazat na pečivo. Když vás honí mlsná, není nic snadnějšího než si dopřát právě guacamole. Je totiž nejen dobré, ale také zdravé.

Příprava této původně mexické pochoutky nezabere moc času a zvládnete ji levou zadní. K přípravě toho moc nepotřebujete, takže se do toho můžete bez obav pustit.

 

Co budete potřebovat?

 

1 zralé avokádo (prodávají ho pod označením „ready to eat“), 3 limetky (z nich použijte jen šťávu), 2 středně velká rajčata, 1 bílou cibuli jemně nasekanou, ¼ lžičky pepře, ½ lžičky soli, 2 stroužky česneku, trošku mleté chilli papriky nebo 1 jemně nakrájenou, 1 hrst nasekaného koriandru

 

Máte doma záplavu rajčat? 3 geniální a snadné tipy, co s nimi udělat!

Máte doma záplavu rajčat? 3 geniální a snadné tipy, co s nimi udělat!

Zahrada plná rajčat a vy je nezvládnete všechny sníst? Nevadí, poradíme vám, jak je zpracovat. Je přece škoda, abyste je vyhodili. Zkuste tyhle tři…celý článek

Jak na to?

 

Avokádo podélně rozpulte, vyndejte pecku a odstraňte slupku. Vydlabejte dužinu. Vložte do mísy a vidličkou jemně roztlačte a promíchejte tak, aby v něm zůstaly maličké hrudky. Máte-li raději skutečně jemnou pomazánku, pak můžete dužinu vyšlehat v mixéru.

 

Přidejte sůl, limetkovou šťávu, nakrájenou cibulku, koriandr, pepř a chilli. Dávejte pozor, aby nebylo guacamole moc pikantní. Přidejte nakrájená rajčata a prolisovaný česnek. Pokud milujete hodně pálivé salsy, lze přidat i pár kapek tabaska. Podávejte čerstvé jako přílohu k masu, k tortille nebo si pomazánku můžete namazat na pečivo.

 

Máte chuť na jinou pomazánku s avokádem? Zkuste tuhle s lučinou podle našeho videoreceptu:

Video se připravuje ...
Avokádová pomazánka s lučinou

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz