Nejlepší bezmasé tataráky na léto! Připravte si avokádový, lilkový nebo rajčatový! | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší bezmasé tataráky na léto! Připravte si avokádový, lilkový nebo rajčatový!

Foto: istock.com
20.06.2018 / 06:00

Pravý tatarák z hovězího masa, který si sami namícháte, je samozřejmě gastronomická bomba. Ovšem pokud chcete teď v létě něco lehčího, po čem vám nebude těžko a nebude hrozit žádná zdravotní komplikace, dopřejte si zeleninové varianty. Jsou ideální jako předkrm nebo lehká večeře. A chutnají výborně!

Klasický tatarský biftek je jídlo ze syrového hovězího masa. Základem je samozřejmě kvalitní maso (ideálně z hovězí svíčkové), které se jemně naškrábe nožem, případně namele. Pak se smíchá s nakrájenou cibulí, hořčicí, solí, pepřem, worcestrem a syrovým žloutkem. Podle chuti se přidává paprika, chilli, kečup a jiné koření. No a samozřejmě topinky potřené česnekem. Složení tataráku se liší podle zemí i strávníků, a je na vás, co si do něj přidáte. Ovšem existují i jiné, bezmasé varianty tataráku. Tyhle byste měli zkusit.

 

Třešňový koláč, bublanina i cheesecake: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty

Třešňový koláč, bublanina i cheesecake: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty

S třešněmi se nejen dobře hubne, ale taky si na nich pochutnáte. Můžete z nich vykouzlit neuvěřitelné množství vynikajících sladkých dezertů. celý článek


Lilkový tatarák

Budete potřebovat: 1 velký lilek, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 6 cherry rajčátek, 1 červenou papriku, 1 lžíci balzamika, 1 lžíci dijonské hořčice, sůl, pepř, šťávu z půlky citronu.

Postup: Lilek dejte na plech, propíchněte vidličkou a asi 45 minut pečte v předehřáté troubě. Nechte vychladnout. Oloupejte česnek, cibuli, omyjte rajčata a papriku a vše nasekejte nadrobno. Dejte do mísy. Lilek překrojte na poloviny, vydlabejte dužinu a nakrájejte ji. Rukama vymačkejte, abyste ji zbavili přebytečné šťávy. Přidejte k zelenině do mísy. Na závěr přidejte balsamiko, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu. Podávejte s bagetou nebo opečeným chlebem.


Avokádový tatarák

Budete potřebovat: 2 avokáda, 1 menší červenou cibuli, 1 svazek jarní cibulky, 1 hrst čerstvých bylinek (petržel, koriandr), šťávu z půlku citronu, sůl, pepř, podle chuti 1 lžíci nasekaných kaparů.

Postup: Avokáda rozpulte, zbavte pecek a opatrně vydlabejte dužinu ze slupek. Pokrájejte na malé kostičky a dejte do mísy. Pokapejte šťávou z citronu a promíchejte. Pozor, ať se vám z avokáda nestane kaše. Pak nakrájejte cibuli nadrobno a přidejte k avokádu. Nasypte nasekané bylinky a kapary. Opět smíchejte, osolte a opepřete. Podávejte s topinkami.


Nejlepší domácí zmrzlina: Zvládnete ji snadno, rychle a bez chemie!

Nejlepší domácí zmrzlina: Zvládnete ji snadno, rychle a bez chemie!

Léto nás podle kalendáře teprve čeká, ale venku to vypadá, že je tady. Co vás v horkých dnech pozitivně naladí a ochladí? Zmrzlina. Naučte se ji vyrábět…celý článek

Tatarák z rajčat

Budete potřebovat: 4 rajčata, 2 menší šalotky, hrst bazalky, olivový olej, 1 mozzarellu, šťávu z citronu, balsamiko, sůl, pepř.

Postup: Rajčata nakrájejte na malé kostičky, přidejte najemno nakrájenou šalotku, bazalku. Přidejte 2 - 3 lžíce olivového oleje, asi 2 lžíce citronové šťávy, osolte a opepřete. Dobře promíchejte. Podávejte s nakrájenou mozzarellou a bílou rozpečenou bagetou.

 

Jak připravit tatarák z lososa? Poradí vám šéfkuchař Radek David:

720p 480p 360p 240p
Jak na tatarák z lososa vás naučí Radek David, šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda • 

 

 

 

Diskuse k článku

.

Dokonalé luštěniny: Fazolová polévka, čočka na kyselo nebo fazolový guláš!

Luštěniny jsou nepráven opomíjené. Možná nás pořád přepadají vzpomínky na hrách s párkem, který jsme konzumovali ve školní jídelně. Ale i luštěniny se dají připravit naprosto dokonale a tak, že se po nich jen zapráší! Zkuste

Horké dezerty: Nejlepší vanilkové suflé, kterému nikdo neodolá!

Jsou vhodné právě teď, kdy je venku chladněji a na zmrzlinu nemáte už chuť. A pokud se vám nechce péct pro rodinu nebo návštěvu náročný dort či koláč, vyzkoušejte něco, co zvládnete snadno a poměrně rychle. Horké dezerty jsou

Lahodné omáčky, které nikdy neomrzí! Rajská, svíčková, znojemská nebo koprovka

Podzim je ideální dobou na to, abyste začali vařit opět omáčky. Jsou hutné, zasytí, skvěle chutnají i druhý den a milují je téměř všichni. Česká kuchyně se bez nich jednoduše neobejde. Které jsou ty nejoblíbenější? 

Nepovedený koláč? Nejčastější chyby při pečení, kterých se vyvarujte!

Zase se vám ten koláč nepovedl a vy přemýšlíte, kde jste udělala chybu? Možná za to mohla jedna z následujících věcí. Při pečení stačí bohužel jedna jediná chyba a z dezertu, který tak hezky vypadal a chutnal před týdnem u

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Politika

Tlačil Babiš na syna? Byl Krym pokus o zavlečení?…

Premiér Andrej Babiš (ANO) může být v otázce možného únosu syna či jeho případného ovlivňování v…

celý článek »

České celebrity

Tomešová tři měsíce po porodu druhého syna:…

Své dva syny Kristiána (20 měs.) a Jonáše (3 měs.) Míša Tomešová (27) porodila celkem rychle po sobě.…

celý článek »

Módní policie

Módní policie: Holky, které umí. Inspirujte…

Spousta party, komerčních prezentací, tiskovek. Také filmové a divadelní premiéry.…

celý článek »

Tipsport extraliga

Čáslava a kokain? Testy nevypadají dobře.…

Když v půlce června zastavila silniční kontrola Petra Čáslavu a podrobila ho testu na návykové látky,…

celý článek »