Pravý tatarák z hovězího masa, který si sami namícháte, je samozřejmě gastronomická bomba. Ovšem pokud chcete teď v létě něco lehčího, po čem vám nebude těžko a nebude hrozit žádná zdravotní komplikace, dopřejte si zeleninové varianty. Jsou ideální jako předkrm nebo lehká večeře. A chutnají výborně!
Klasický tatarský biftek je jídlo ze syrového hovězího masa. Základem je samozřejmě kvalitní maso (ideálně z hovězí svíčkové), které se jemně naškrábe nožem, případně namele. Pak se smíchá s nakrájenou cibulí, hořčicí, solí, pepřem, worcestrem a syrovým žloutkem. Podle chuti se přidává paprika, chilli, kečup a jiné koření. No a samozřejmě topinky potřené česnekem. Složení tataráku se liší podle zemí i strávníků, a je na vás, co si do něj přidáte. Ovšem existují i jiné, bezmasé varianty tataráku. Tyhle byste měli zkusit.
Třešňový koláč, bublanina i cheesecake: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty

S třešněmi se nejen dobře hubne, ale taky si na nich pochutnáte. Můžete z nich vykouzlit neuvěřitelné množství vynikajících sladkých dezertů. celý článek
Lilkový tatarák
Budete potřebovat: 1 velký lilek, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 6 cherry rajčátek, 1 červenou papriku, 1 lžíci balzamika, 1 lžíci dijonské hořčice, sůl, pepř, šťávu z půlky citronu.
Postup: Lilek dejte na plech, propíchněte vidličkou a asi 45 minut pečte v předehřáté troubě. Nechte vychladnout. Oloupejte česnek, cibuli, omyjte rajčata a papriku a vše nasekejte nadrobno. Dejte do mísy. Lilek překrojte na poloviny, vydlabejte dužinu a nakrájejte ji. Rukama vymačkejte, abyste ji zbavili přebytečné šťávy. Přidejte k zelenině do mísy. Na závěr přidejte balsamiko, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu. Podávejte s bagetou nebo opečeným chlebem.
Avokádový tatarák
Budete potřebovat: 2 avokáda, 1 menší červenou cibuli, 1 svazek jarní cibulky, 1 hrst čerstvých bylinek (petržel, koriandr), šťávu z půlku citronu, sůl, pepř, podle chuti 1 lžíci nasekaných kaparů.
Postup: Avokáda rozpulte, zbavte pecek a opatrně vydlabejte dužinu ze slupek. Pokrájejte na malé kostičky a dejte do mísy. Pokapejte šťávou z citronu a promíchejte. Pozor, ať se vám z avokáda nestane kaše. Pak nakrájejte cibuli nadrobno a přidejte k avokádu. Nasypte nasekané bylinky a kapary. Opět smíchejte, osolte a opepřete. Podávejte s topinkami.
Nejlepší domácí zmrzlina: Zvládnete ji snadno, rychle a bez chemie!
Léto nás podle kalendáře teprve čeká, ale venku to vypadá, že je tady. Co vás v horkých dnech pozitivně naladí a ochladí? Zmrzlina. Naučte se ji vyrábět…celý článek
Tatarák z rajčat
Budete potřebovat: 4 rajčata, 2 menší šalotky, hrst bazalky, olivový olej, 1 mozzarellu, šťávu z citronu, balsamiko, sůl, pepř.
Postup: Rajčata nakrájejte na malé kostičky, přidejte najemno nakrájenou šalotku, bazalku. Přidejte 2 - 3 lžíce olivového oleje, asi 2 lžíce citronové šťávy, osolte a opepřete. Dobře promíchejte. Podávejte s nakrájenou mozzarellou a bílou rozpečenou bagetou.
Jak připravit tatarák z lososa? Poradí vám šéfkuchař Radek David: