Nejlepší bezmasé tataráky na léto! Připravte si avokádový, lilkový nebo rajčatový! | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší bezmasé tataráky na léto! Připravte si avokádový, lilkový nebo rajčatový!

Foto: istock.com
20.06.2018 / 06:00

Pravý tatarák z hovězího masa, který si sami namícháte, je samozřejmě gastronomická bomba. Ovšem pokud chcete teď v létě něco lehčího, po čem vám nebude těžko a nebude hrozit žádná zdravotní komplikace, dopřejte si zeleninové varianty. Jsou ideální jako předkrm nebo lehká večeře. A chutnají výborně!

Klasický tatarský biftek je jídlo ze syrového hovězího masa. Základem je samozřejmě kvalitní maso (ideálně z hovězí svíčkové), které se jemně naškrábe nožem, případně namele. Pak se smíchá s nakrájenou cibulí, hořčicí, solí, pepřem, worcestrem a syrovým žloutkem. Podle chuti se přidává paprika, chilli, kečup a jiné koření. No a samozřejmě topinky potřené česnekem. Složení tataráku se liší podle zemí i strávníků, a je na vás, co si do něj přidáte. Ovšem existují i jiné, bezmasé varianty tataráku. Tyhle byste měli zkusit.

 

Třešňový koláč, bublanina i cheesecake: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty

Třešňový koláč, bublanina i cheesecake: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty

S třešněmi se nejen dobře hubne, ale taky si na nich pochutnáte. Můžete z nich vykouzlit neuvěřitelné množství vynikajících sladkých dezertů. celý článek


Lilkový tatarák

Budete potřebovat: 1 velký lilek, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 6 cherry rajčátek, 1 červenou papriku, 1 lžíci balzamika, 1 lžíci dijonské hořčice, sůl, pepř, šťávu z půlky citronu.

Postup: Lilek dejte na plech, propíchněte vidličkou a asi 45 minut pečte v předehřáté troubě. Nechte vychladnout. Oloupejte česnek, cibuli, omyjte rajčata a papriku a vše nasekejte nadrobno. Dejte do mísy. Lilek překrojte na poloviny, vydlabejte dužinu a nakrájejte ji. Rukama vymačkejte, abyste ji zbavili přebytečné šťávy. Přidejte k zelenině do mísy. Na závěr přidejte balsamiko, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu. Podávejte s bagetou nebo opečeným chlebem.


Avokádový tatarák

Budete potřebovat: 2 avokáda, 1 menší červenou cibuli, 1 svazek jarní cibulky, 1 hrst čerstvých bylinek (petržel, koriandr), šťávu z půlku citronu, sůl, pepř, podle chuti 1 lžíci nasekaných kaparů.

Postup: Avokáda rozpulte, zbavte pecek a opatrně vydlabejte dužinu ze slupek. Pokrájejte na malé kostičky a dejte do mísy. Pokapejte šťávou z citronu a promíchejte. Pozor, ať se vám z avokáda nestane kaše. Pak nakrájejte cibuli nadrobno a přidejte k avokádu. Nasypte nasekané bylinky a kapary. Opět smíchejte, osolte a opepřete. Podávejte s topinkami.


Nejlepší domácí zmrzlina: Zvládnete ji snadno, rychle a bez chemie!

Nejlepší domácí zmrzlina: Zvládnete ji snadno, rychle a bez chemie!

Léto nás podle kalendáře teprve čeká, ale venku to vypadá, že je tady. Co vás v horkých dnech pozitivně naladí a ochladí? Zmrzlina. Naučte se ji vyrábět…celý článek

Tatarák z rajčat

Budete potřebovat: 4 rajčata, 2 menší šalotky, hrst bazalky, olivový olej, 1 mozzarellu, šťávu z citronu, balsamiko, sůl, pepř.

Postup: Rajčata nakrájejte na malé kostičky, přidejte najemno nakrájenou šalotku, bazalku. Přidejte 2 - 3 lžíce olivového oleje, asi 2 lžíce citronové šťávy, osolte a opepřete. Dobře promíchejte. Podávejte s nakrájenou mozzarellou a bílou rozpečenou bagetou.

 

Jak připravit tatarák z lososa? Poradí vám šéfkuchař Radek David:

Video se připravuje ...
Jak na tatarák z lososa vás naučí Radek David, šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda • 

 

 

 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz