Nejlepší domácí zmrzlina: Zvládnete ji snadno, rychle a bez chemie! | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší domácí zmrzlina: Zvládnete ji snadno, rychle a bez chemie!

Foto: istock.com
30.05.2018 / 06:00

Léto nás podle kalendáře teprve čeká, ale venku to vypadá, že je tady. Co vás v horkých dnech pozitivně naladí a ochladí? Zmrzlina. Naučte se ji vyrábět doma a uvidíte, že má oproti té kupované nesrovnatelně lepší chuť. Navíc není složité ji vyrobit, nepotřebujete moc času a výsledek bude jak od profíků.

Klasická francouzská zmrzlina je vlastně směs vanilkového žloutkového krému zmrazeného se šlehačkou. K její výrobě je ideální mít k dispozici elektrický strojek na zmrzlinu. Při stálém míchání se totiž drtí krystaly ledu a zmrzlina pak má hladkou konzistenci. Klasickou příchutí je vanilka, ale klidně můžete přidat kakao nebo ovocné pyré. Mrazení tak trochu tupí chutě, takže by ochucení mělo být výrazné. Pokud chcete použít ovocné pyré, použijte husté a koncentrované, které krém nezředí.


Jak na to?

Nejprve si připravíte vanilkový krém (tzv. créme anglaise). Do 500 ml mléka vložíte ½ vanilky a necháte mléko, aby „natáhlo“ vůni vanilky. V míse ušleháte 5 žloutků s 65 gramy moučkového cukru. Vyndáte vanilku z mléka a přivedete mléko k varu. Pak mléko promícháte se žloutky. Krém pomalu zahříváte a neustále mícháte, až zhoustne. Tohle množství vydá asi na 630 ml.

Náš tip: Plamen udržujte stále nízký a krém promíchávejte kolem stěn hrnce, aby se nepálil.

Domácí nutella krok za krokem: Rychle, levně a bez éček

Domácí nutella krok za krokem: Rychle, levně a bez éček

Sladké pochoutce vonící oříšky a čokoládou dokáže odolat jen málokdo. Proč ale zbytečně utrácet za předražené výrobky plné nezdravého palmového oleje,…celý článek

Příprava zmrzliny

Vanilkový krém vychlaďte v míse, kterou posadíte do jiné mísy, v níž jsou kostky ledu. Během chladnutí krém opět promíchávejte. Vychlazený krém mrazte třicet minut ve strojku na zmrzlinu. Přidejte 250 ml smetany ke šlehání a mrazte, až bude zmrzlina pevná, asi dvacet minut.


Domácí tvarohovo-ovocná zmrzlina

Máte raději lehčí zmrzliny s ovocem a tvarohem? Tuhle zvládnete i bez zmrzlinového strojku! Budete potřebovat asi 250 g jahod, 250 g tvarohu tučného, 2 lžíce medu nebo stévie, 50 g moučkového cukru (můžete vypustit, záleží na vás), 100 ml smetany na šlehání.

 

Očištěné jahody rozmixujte tyčovým mixérem dohladka s tvarohem. Přidejte cukr, med nebo stévii a přidejte smetanu a rozmixujte. Směs dejte do plastové nádobky a dejte do mrazničky. Po půlhodině vyndejte a promíchejte. To několikrát zopakujte, tím se ingredience krásně propojí. Nechte v mrazáku a zhruba za pět hodin můžete servírovat.


Náš tip: Ideální je samozřejmě použít čerstvé ovoce, ale klidně lze použít i kompotované nebo můžete přidat domácí zavařeninu.



Jestli máte chuť zkusit i domácí pribináček, podívejte se na naše VIDEO, podle něj ho zvládnete hned:

720p 480p 360p 240p
Domácí "pribináček" stojí jen pár korun a chutná božsky • 

 

Diskuse k článku

.

Recepty z mletého masa, které nikdy neomrzí! Sekaná, rizoto nebo pirohy!

Mleté maso je vděčné, univerzální a můžete ho ochucovat na tisíc způsobů. A nikdy se neomrzí. Lze z něj připravit oblíbené karbanátky, sekanou, ale také můžete experimentovat a vyzkoušet recepty, které pocházejí třeba z

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Brodská o stavu mámy Brejchové: Už se nezvedne…

Patřila k nejkrásnějším ženám stříbrného plátna a ráda se bavila ve společnosti. Herečka Jana Brejchová…

celý článek »

Brno - Krimi

Zastali se dívky a málem přišli o život:…

Jako meloun málem rozřízl hlavu Davidovi z Brna Mohamed z Egypta. David se totiž zastal napadené…

celý článek »

Krimi

Unesený miliardář (43) byl po týdnu propuštěn:…

Nejmladší africký dolarový miliardář Mohammed „Mo“ Dewji (43) , který byl před více než týdnem unesen…

celý článek »

Komentáře Františky

Módní téma týdne: Pastva na úhoru jedinečnosti…

Jakákoli osobitost, ať už jde o vzhled, myšlení, chování, dav provokuje. Český národ zejména, neboť…

celý článek »