Nejlepší domácí zmrzlina: Zvládnete ji snadno, rychle a bez chemie! | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší domácí zmrzlina: Zvládnete ji snadno, rychle a bez chemie!

Foto: istock.com
30.05.2018 / 06:00

Léto nás podle kalendáře teprve čeká, ale venku to vypadá, že je tady. Co vás v horkých dnech pozitivně naladí a ochladí? Zmrzlina. Naučte se ji vyrábět doma a uvidíte, že má oproti té kupované nesrovnatelně lepší chuť. Navíc není složité ji vyrobit, nepotřebujete moc času a výsledek bude jak od profíků.

Klasická francouzská zmrzlina je vlastně směs vanilkového žloutkového krému zmrazeného se šlehačkou. K její výrobě je ideální mít k dispozici elektrický strojek na zmrzlinu. Při stálém míchání se totiž drtí krystaly ledu a zmrzlina pak má hladkou konzistenci. Klasickou příchutí je vanilka, ale klidně můžete přidat kakao nebo ovocné pyré. Mrazení tak trochu tupí chutě, takže by ochucení mělo být výrazné. Pokud chcete použít ovocné pyré, použijte husté a koncentrované, které krém nezředí.


Jak na to?

Nejprve si připravíte vanilkový krém (tzv. créme anglaise). Do 500 ml mléka vložíte ½ vanilky a necháte mléko, aby „natáhlo“ vůni vanilky. V míse ušleháte 5 žloutků s 65 gramy moučkového cukru. Vyndáte vanilku z mléka a přivedete mléko k varu. Pak mléko promícháte se žloutky. Krém pomalu zahříváte a neustále mícháte, až zhoustne. Tohle množství vydá asi na 630 ml.

Náš tip: Plamen udržujte stále nízký a krém promíchávejte kolem stěn hrnce, aby se nepálil.

Domácí nutella krok za krokem: Rychle, levně a bez éček

Domácí nutella krok za krokem: Rychle, levně a bez éček

Sladké pochoutce vonící oříšky a čokoládou dokáže odolat jen málokdo. Proč ale zbytečně utrácet za předražené výrobky plné nezdravého palmového oleje,…celý článek

Příprava zmrzliny

Vanilkový krém vychlaďte v míse, kterou posadíte do jiné mísy, v níž jsou kostky ledu. Během chladnutí krém opět promíchávejte. Vychlazený krém mrazte třicet minut ve strojku na zmrzlinu. Přidejte 250 ml smetany ke šlehání a mrazte, až bude zmrzlina pevná, asi dvacet minut.


Domácí tvarohovo-ovocná zmrzlina

Máte raději lehčí zmrzliny s ovocem a tvarohem? Tuhle zvládnete i bez zmrzlinového strojku! Budete potřebovat asi 250 g jahod, 250 g tvarohu tučného, 2 lžíce medu nebo stévie, 50 g moučkového cukru (můžete vypustit, záleží na vás), 100 ml smetany na šlehání.

 

Očištěné jahody rozmixujte tyčovým mixérem dohladka s tvarohem. Přidejte cukr, med nebo stévii a přidejte smetanu a rozmixujte. Směs dejte do plastové nádobky a dejte do mrazničky. Po půlhodině vyndejte a promíchejte. To několikrát zopakujte, tím se ingredience krásně propojí. Nechte v mrazáku a zhruba za pět hodin můžete servírovat.


Náš tip: Ideální je samozřejmě použít čerstvé ovoce, ale klidně lze použít i kompotované nebo můžete přidat domácí zavařeninu.



Jestli máte chuť zkusit i domácí pribináček, podívejte se na naše VIDEO, podle něj ho zvládnete hned:

Video se připravuje ...
Domácí "pribináček" stojí jen pár korun a chutná božsky • 

 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz