Sladké pochoutce vonící oříšky a čokoládou dokáže odolat jen málokdo. Proč ale zbytečně utrácet za předražené výrobky plné nezdravého palmového oleje, když si lískooříškovou pomazánku můžete snadno vyrobit sami doma. Vyzkoušejte recept na božskou domácí nutellu a už nikdy nebudete chtít jinou.
Budete potřebovat:
* 1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka
* 200 g mléčné čokolády
* 100 g lískových oříšků
* 2 lžíce kvalitního kakaa holandského typu
* špetku soli
* 1/2 lžičky vanilkového extraktu
* 1 – 2 lžíce smetany na šlehání
Máslové croissanty krok za krokem: Jak si je upéct i doma?

Pokud byste se mě zeptali na nejdokonalejší pečivo, bez váhání odpovím: máslový croissant. Kombinace křehké kůrky, která pod vás nadrobí, ať se snažíte…celý článek
Postup:
1. Slazené kondenzované mléko nalijte do hrnce s nepřilnavým povrchem a přisypejte dvě na dílky rozlámané tabulky čokolády. Pokud máte raději hořkou čokoládu, můžete tu mléčnou klidně nahradit nějakou s vysokým podílem kakaa.
2. Plotýnku zahřejte na střední teplotu a čokoládu nechte za stálého míchání rozpustit. Pozor, aby se vám nepřipálila ke dnu! Směs důkladně vymíchejte dohladka a nechte zchladnout.
3. Lískové oříšky nasypte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia asi na deset minut, dokud slupka neztmavne a nepopraská. Přibližně v polovině pražení oříšky promíchejte.
4. Ještě teplé oříšky opatrně přesypejte na čistou utěrku a mnutím odstraňte šlupky. Půjde to téměř samo. Když ale náhodou na některém z oříšků šlupka nebo její část zůstane, klidně ji tam nechte.
5. Oloupané oříšky přesypte do mixéru a nasekejte na co nejjemnější prášek. K němu přidejte dvě lžíce kakaa, špetku soli a promíchejte.
6. Do sypké směsi kápněte vanilkový extrakt a přidejte vychladlou čokoládovou hmotu. Mixérem vše zapracujte dohromady. Nakonec vše zjemněte lžící smetany na šlehání.
7. Hotovou pomazánku uchovávejte v lednici.
Jak na domácí nutellu a podobné pomazánky? Zvládne to každý!

Milujete nutellu, která je symbolem pro oříškové pomazánky s kakaem? Pak vězte, že na prvním místě mají tyto pochoutky nejčastěji cukr a hned za ním…celý článek
Vepřová krkovička 7x jinak: Šťavnatosti tohoto masa se nic nevyrovná

Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Krkovice má pak tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta, ale nemusíte ji vařit tak dlouho…celý článek