Domácí nutella krok za krokem: Rychle, levně a bez éček | Recepty.Blesk.cz

Domácí nutella krok za krokem: Rychle, levně a bez éček

Foto: iStock
05.02.2017 / 06:00

Sladké pochoutce vonící oříšky a čokoládou dokáže odolat jen málokdo. Proč ale zbytečně utrácet za předražené výrobky plné nezdravého palmového oleje, když si lískooříškovou pomazánku můžete snadno vyrobit sami doma. Vyzkoušejte recept na božskou domácí nutellu a už nikdy nebudete chtít jinou.


Budete potřebovat:

 

* 1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka

* 200 g mléčné čokolády

* 100 g lískových oříšků

* 2 lžíce kvalitního kakaa holandského typu

* špetku soli

* 1/2 lžičky vanilkového extraktu

* 1 – 2 lžíce smetany na šlehání

 

Máslové croissanty krok za krokem: Jak si je upéct i doma?

Máslové croissanty krok za krokem: Jak si je upéct i doma?

Pokud byste se mě zeptali na nejdokonalejší pečivo, bez váhání odpovím: máslový croissant. Kombinace křehké kůrky, která pod vás nadrobí, ať se snažíte…celý článek


Postup:

 

1. Slazené kondenzované mléko nalijte do hrnce s nepřilnavým povrchem a přisypejte dvě na dílky rozlámané tabulky čokolády. Pokud máte raději hořkou čokoládu, můžete tu mléčnou klidně nahradit nějakou s vysokým podílem kakaa.

 

2. Plotýnku zahřejte na střední teplotu a čokoládu nechte za stálého míchání rozpustit. Pozor, aby se vám nepřipálila ke dnu! Směs důkladně vymíchejte dohladka a nechte zchladnout.

 

3. Lískové oříšky nasypte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia asi na deset minut, dokud slupka neztmavne a nepopraská. Přibližně v polovině pražení oříšky promíchejte.

 

4. Ještě teplé oříšky opatrně přesypejte na čistou utěrku a mnutím odstraňte šlupky. Půjde to téměř samo. Když ale náhodou na některém z oříšků šlupka nebo její část zůstane, klidně ji tam nechte.

 

5. Oloupané oříšky přesypte do mixéru a nasekejte na co nejjemnější prášek. K němu přidejte dvě lžíce kakaa, špetku soli a promíchejte.

 

6. Do sypké směsi kápněte vanilkový extrakt a přidejte vychladlou čokoládovou hmotu. Mixérem vše zapracujte dohromady. Nakonec vše zjemněte lžící smetany na šlehání.

 

7. Hotovou pomazánku uchovávejte v lednici.

 

Jak na domácí nutellu a podobné pomazánky? Zvládne to každý!

Jak na domácí nutellu a podobné pomazánky? Zvládne to každý!

Milujete nutellu, která je symbolem pro oříškové pomazánky s kakaem? Pak vězte, že na prvním místě mají tyto pochoutky nejčastěji cukr a hned za ním…celý článek

Vepřová krkovička 7x jinak: Šťavnatosti tohoto masa se nic nevyrovná

Vepřová krkovička 7x jinak: Šťavnatosti tohoto masa se nic nevyrovná

Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Krkovice má pak tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta, ale nemusíte ji vařit tak dlouho…celý článek

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz