Myslíte si, že udělat míchaná vajíčka je hračka? Omyl. Když nevíte, jak je správně připravit, můžete z nich mít sraženou hmotu, která se nedá skoro pozřít. Poradíme vám, jak je umíchat, aby byla nadýchaná a lehká!
Jestli chcete míchaná vajíčka doslova hedvábná, musíte je připravovat na másle. A to na spoustě másla! Takovým se říkají „francouzská“ a chutnají naprosto úžasně. Pokud chcete, aby byla míchaná vajíčka co nejdokonalejší, musíte splnit několik základních pravidel. Která to jsou?
• Vajíčka vyndejte z lednice a nejdřív je nechte asi pět minut venku při pokojové teplotě. Když je budete rozklepávat, raději si k nim přičichněte, jestli nejsou zkažená.
• Odborníci doporučují rozklepnout vajíčka mimo pánev, třeba do misky, kde je rozšleháte, aby se pěkně spojily bílky se žloutkem. Teprve pak je vlijte na pánev.
Nejlepší domácí hranolky nebo pečené brambory! Fígl, jak je mít co nejkřupavější

Pokud chcete opravdu vynikající hranolky nebo pečené brambory, pak je nekupujte v pytlíku, ale udělejte si je sami doma. A když se naučíte jednoduchý…celý článek
• Pokud je smažíte na pánvi, dávejte pozor na teplotu, kterou musíte pečlivě hlídat. Moc tepla a času způsobí, že bílky se srazí natolik, že ze sebe všechno vlhkost vytlačí, a budete mít z vajíček jednu velkou sraženinu.
• Vajíčka tedy připravujte při nízké teplotě, pomalu a hlavně za stálého míchání! Rozklepnutá vajíčka pod vysokou teplotou tuhnou, takže je musíte míchat od krajů do středu, jedině tak budou rovnoměrně propečená. Kuchařský mág Gordon Ramsay doporučuje při míchání střídat po deseti vteřinách pozici na plotně a mimo ni. Tak prý uchováte jejich vláčnost.
Dokonalý kuřecí vývar: Domácí je nejlepší! Stačí těchto pár triků

Uvařit vývar se může zdát jako naprostá banalita, ale aby byl skutečně vynikající a nepřipomínal jen obarvenou vodu, musíte mu nějaký ten čas věnovat.…celý článek
• Másla dávejte na pánev podle množství vajec – na 2 vajíčka potřebujete zhruba 2 až 3 lžíce másla, tuk prostě míchaná vajíčka potřebují, jinak nebudou hladká. Na konci můžete přidat máslo ještě na zjemnění.
• Hlídejte si také čas – na jednu porci postačí maximálně jedna minuta. Pánev odstavte ve chvíli, kdy jsou vajíčka lesklá a vypadají mírně nedovařená. Zbytkové teplo na rozpálené pánvi se už postará o to, že během dalších zhruba dvou minut se vajíčka krásně dodělají.
• Teprve úplně nakonec je osolte, opepřete nebo ochuťte třeba pažitkou.
Milujete vývary? Anna Grosmanová vám prozradí, jak připravuje lahodný kuřecí vývar! Podívejte se na VIDEO: