Božské palačinky: Recept na nejlepší těsto a inspirace, jak je servírovat | Recepty.Blesk.cz

Božské palačinky: Recept na nejlepší těsto a inspirace, jak je servírovat

Foto: shutterstock.com
31.01.2016 / 06:00

Palačinky jsou jedním z nejjednodušších a přitom nejdokonalejších jídel. Je totiž jen na vás, jak je budete servírovat. Sladké s ovocem a čokoládou, slané se špenátem a klidně i zapečené. Fantazii se meze nekladou!

Na univerzální palačinkové těsto budete potřebovat (pro 4 osoby):

* 250 ml polotučného mléka
* 2 vejce
* špetku soli
* 140 g hladké mouky
* zhruba 100 g másla na smažení

 

Postup:

V mléce rozšlehejte metličkou vejce, osolte a vmíchejte mouku tak, aby vzniklo hladké těsto. Nechte je nejméně 20 minut odstát. V pánvi rozehřejte trochu másla. Těsto promíchejte naběračkou a jednu vlijte do pánve, rozprostřete je po celé ploše. Opékejte na středním stupni zhruba 1 až 2 minuty, obraťte a opečte i z druhé strany dozlatova. Hotové palačinky skládejte na sebe na talíř a zakryjte je pokličkou, aby nevychladly.

 

Inspiraci na to, jak palačinky a lívance servírovat a s čím je podávat naleznete v naší fotogalerii:

Fotogalerie

Ve videu se můžete podívat, jak si doma s trochou štěstí a šikovnosti vyrobíte překrásné krajkové palačinky.

Video se připravuje ...
Tutorial, jak na krajkové palačinky. • 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz