Vepřové roládky se zelím
Rolády jsou skvělé, protože do nich můžete dát cokoliv, na co máte chuť. Tak proč ne třeba zelí?
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Maso omyjeme, naklepeme, osolíme, opepříme a zaprášíme sladkou paprikou.
Kysané zelí překrájíme, přidáme na kostičky nakríájenou šunku, promícháme a rozdělíme na plátky masa, pak přidáme po lžících kysanou smetanu, špetku mletého kmínu a čtvrtku vejce.
Maso srolujeme do rolády, sepneme párátkem a ze všech stran zprudka opečeme na oleji. Podlijeme vodou asi do poloviny roládek a na mírném ohni je dusíme doměkka.
Měkké závitky vyndáme, v trošce vody prošleháme lžíci hladké mouky, přilijeme ji do šťávy a povaříme.
Do zbylé zakysané smetany dáme 2 lžíce horké šťávy, promícháme ji a přilijeme k masu. Zahřejeme a ihned podáváme. Jako příloha se hodí bramborové noky nebo bramborový knedlík.
Hodnotit recept: