Vepřové kotlety ve smetanové omáčce podle Zdeňka Pohlreicha | Recepty.Blesk.cz

Vepřové kotlety ve smetanové omáčce podle Zdeňka Pohlreicha

Vepřové kotlety ve smetanové omáčce
Vepřové kotlety ve smetanové omáčce
Foto: shutterstock.com
07.09.2015 / 06:00

Čerstvost – na ní postavila francouzská kuchyně své imperium. K němu patří i smetana, která se v tomto receptu dokonale snoubí s lahodnými vepřovými kotletami. Kupte si takové, které jsou i s kostí. Chuť omáčky pak bude ještě plnější a výraznější.

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

* 4 kotlety

* 240 ml zakysané smetany (15%)

* 180 ml zeleninového vývaru

* 45 g másla

* cibuli, najemno nasekanou

* 2 stroužky česneku, najemno nasekané

* špetku sladké papriky

* snítku čerstvé šalvěje, lístky otrhané

 

Postup:

V pánvi necháme zpěnit máslo, poté je zasypeme česnekem a cibulí. Restujeme je zhruba 2 minuty dosklovata. Nyní je dáme z pánve stranou. Na jejich místo přijdou kotlety, které opečeme dozlatova, a pak k nim vrátíme orestovanou cibuli s česnekem. Nakonec vše zalijeme zeleninovým vývarem. Pánev přikryjeme pokličkou a na mírném plameni vše hodinu dusíme.

 

Foto: Roman Dietrich Kotlety dáme z pánve stranou a omáčku zredukujeme na polovinu objemu. Nyní do ní přidáme zakysanou smetanu, papriku a šalvěj. Vše zamícháme a prohřejeme. Kotlety podáváme zalité krémovou smetanovou omáčkou se šalvějí.

 

Tip: Další recepty na smetanová jídla inspirovaná francouzskou kuchyní naleznete v kuchařce Zdeňka Pohlreicha Šéf na smetaně, kterou vydalo nakladatelství Closer Publishing v roce 2012.


 

VYZKOUŠEJTE DALŠÍ RECEPTY:

SÝROVÁ ROLÁDA

VÝBORNÝ KUSKUS

 

RECEPTY Z VEPŘOVÉHO MASA

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz