Vepřové kotlety ve smetanové omáčce podle Zdeňka Pohlreicha | Recepty.Blesk.cz

Vepřové kotlety ve smetanové omáčce podle Zdeňka Pohlreicha

Vepřové kotlety ve smetanové omáčce
Foto: shutterstock.com
07.09.2015 / 06:00

Čerstvost – na ní postavila francouzská kuchyně své imperium. K němu patří i smetana, která se v tomto receptu dokonale snoubí s lahodnými vepřovými kotletami. Kupte si takové, které jsou i s kostí. Chuť omáčky pak bude ještě plnější a výraznější.

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

* 4 kotlety

* 240 ml zakysané smetany (15%)

* 180 ml zeleninového vývaru

* 45 g másla

* cibuli, najemno nasekanou

* 2 stroužky česneku, najemno nasekané

* špetku sladké papriky

* snítku čerstvé šalvěje, lístky otrhané

 

Postup:

V pánvi necháme zpěnit máslo, poté je zasypeme česnekem a cibulí. Restujeme je zhruba 2 minuty dosklovata. Nyní je dáme z pánve stranou. Na jejich místo přijdou kotlety, které opečeme dozlatova, a pak k nim vrátíme orestovanou cibuli s česnekem. Nakonec vše zalijeme zeleninovým vývarem. Pánev přikryjeme pokličkou a na mírném plameni vše hodinu dusíme.

 

Kuchařka Šéf na smetaně
Kotlety dáme z pánve stranou a omáčku zredukujeme na polovinu objemu. Nyní do ní přidáme zakysanou smetanu, papriku a šalvěj. Vše zamícháme a prohřejeme. Kotlety podáváme zalité krémovou smetanovou omáčkou se šalvějí.

 

Tip: Další recepty na smetanová jídla inspirovaná francouzskou kuchyní naleznete v kuchařce Zdeňka Pohlreicha Šéf na smetaně, kterou vydalo nakladatelství Closer Publishing v roce 2012.


 

VYZKOUŠEJTE DALŠÍ RECEPTY:

SÝROVÁ ROLÁDA

VÝBORNÝ KUSKUS

 

RECEPTY Z VEPŘOVÉHO MASA

Diskuse k článku

.

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Rychlé a levné večeře z brambor: Zapečené s masem, klasická cmunda nebo tradiční langoše!

Brambory jsou vděčné a patří k důležitým složkám našeho jídelníčku. Prý je to historicky nejpoužívanější potravina a v české kuchyni najdeme spoustu jídel, v nichž tvoří právě brambory základní surovinu. K nejoblíbenějším

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Seriály, filmy, kino a TV

Jarmila z Výměny: Myslím, že Jirka měl něco…

Na Výměnu manželek s despotickým nadšencem pro dřevo Jirkou by náhradní manželka Jarmila (51) nejradši…

celý článek »

Praha - Krimi

Herečku napadli na Vinohradské?! Dva muži…

Mladá herečka Kateřina D. si podle svých slov ve středu brzy ráno prožila peklo. Na sociální síti…

celý článek »

Příběhy

Horor v dovolenkovém ráji: Děti zvracely…

Pobyt ve vysněné karibské destinaci se změnil v noční můru pro mladou rodinu z Velké Británie. Po…

celý článek »

České celebrity

Kristelová dodala Řepkovi odvahu ke konečnému…

Kateřina Kristelová (38) už byla unavená názory svých fanoušků. Sebrala proto podle svých slov odvahu…

celý článek »