Pomazánka z cizrny, máty a petrželky
Hummus z cizrny je klasika. Zkuste z ní proto tentokrát připravit lahodnou pomazánku ovoněnou bylinkami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
V pánvi při střední teplotě rozehřejte 60 ml olivového oleje a dejte na něj zesklovatět najemno nasekanou cibuli.
Jakmile změkne, přidejte utřený česnek, krátce ho orestujte, přidejte slitou a okapanou cizrnu a za stálého míchání restujte asi 3 minuty. Odstavte a nechte asi 15 minut zchladnout.
Cizrnu, mátu, petrželku, citronovou šťávu a sůl vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte.
Pak začněte za stálého míchání pomalu přilévat zbylých 60 ml olivového oleje, dokud nemá pomazánka krémovou konzistenci. Podávejte s pita chlebem nebo na opečených toustech.
Hodnotit recept: