Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha
Populární šéfkuchař připravuje bramborový salát z fialových brambor s řapíkatým celerem, česnekem a bylinkami. Vyzkoušejte ho i vy.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Omyté fialové brambory ve slupce vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a dejte vařit. Nevařte ale moc dlouho, aby brambory neztratily barvu a aby se nerozpadaly.
Přihoďte kousek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, větvičku rozmarýnu a tymiánu a vařte doměkka.
Uvařené brambory slijte a nakrájejte na silnější kolečka.
Na pánvi rozpalte trochu olivového oleje. Přihoďte nadrobno nakrájenou šalotku a kousek másla.
Ještě si vedle nakrájejte jarní cibulku a kousek řapíkatého celeru na drobno a přihoďte je k šalotce.
Až změkne, přidejte nakrájené brambory a společně orestujte.
Nakonec lehce vmíchejte hrst nasekané petrželky.
Hodnotit recept: