Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha

40 min. | příloha | Vánoce | 2 588 kJ | 1 kus

Populární šéfkuchař připravuje bramborový salát z fialových brambor s řapíkatým celerem, česnekem a bylinkami. Vyzkoušejte ho i vy.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 hrstpetrželka nasekaná
1 větvičkatymián čerstvý
1 větvičkarozmarýn čerstvý
100 gšalotka
2 stroužekčesnek
2 řapíkyceler řapíkatý
600 gbrambory
3 kscibule jarní
1 polévková lžícemáslo

podle potřeby

olej olivový
sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.

Omyté fialové brambory ve slupce vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a dejte vařit. Nevařte ale moc dlouho, aby brambory neztratily barvu a aby se nerozpadaly.

2.

Přihoďte kousek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, větvičku rozmarýnu a tymiánu a vařte doměkka.

3.

Uvařené brambory slijte a nakrájejte na silnější kolečka.

4.

Na pánvi rozpalte trochu olivového oleje. Přihoďte nadrobno nakrájenou šalotku a kousek másla.

5.

Ještě si vedle nakrájejte jarní cibulku a kousek řapíkatého celeru na drobno a přihoďte je k šalotce.

6.

Až změkne, přidejte nakrájené brambory a společně orestujte.

7.

Nakonec lehce vmíchejte hrst nasekané petrželky.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 295,5kJ 2 588,3kJ
Bílkoviny 1,7g 14,6g
Tuky 1,8g 15,4g
Sacharidy 13,3g 116,3g
Cholesterol 4,8mg 42mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz