Pečený lilek s řeckým jogurtem
Toto vegetariánské jídlo zaručeně potěší i zapřísáhlé "masožrouty".
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kslilek
2 ksrajčata
1 ksčesnek
150 gjogurt řecký
6 kscibule kuchyňská
1 kspaprika červená
1 hrstmáta
1 hrstkoriandr lístky čerstvé
1 lžičkapaprika červená mletá
podle potřeby
olej olivový
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.
Lilek nakrájejte na kolečka, osolte a nechte „vypotit“. Pak ho zbavte vlhkosti (pomocí ubrousku) a dejte do pekáčku.
2.
Posypejte nakrájenou cibulí, česnekem, nakrájenými rajčaty a přidejte koření. Dejte do trouby a pečte, dokud není lilek měkký.
3.
Před koncem ho polejte rozmixovaným jogurtem s koriandrem a mátou. Úplně nakonec lilek pokapejte olivovým olejem. Jako příloha se hodí například pita chléb.
Hodnotit recept: