Máte doma spoustu starých brambor a nevíte, co s nimi? Zkuste z nich udělat bramboráky. Jsou perlou české kuchyně a pěkně křupavé vezmou dech i cizincům, kteří je ochutnají. Navíc jsou rychle hotové, levné a vynikající. Znáte tyhle?
Jídlo, které je staré, kam až paměť Čechů, Moravanů a Slezanů sahá. Typická pochoutka slovanských národů bývala kdysi jídlem chudých, dnes si ho můžete objednat v restauraci za velké peníze. Není divu, když se bramborák povede, chutná neodolatelně. A to i díky koření a přísadám, které se už kdysi dávno lišily nejen krajově, ale často i vesnici od vesnice. Třeba jihočeská cmunda – tu určitě musíte vyzkoušet.
Skvěle chutnají i bramboráky, ve kterých je kromě brambor i jiná zelenina, například cuketa, červená řepa nebo mrkev. A samozřejmě spousta koření, které dodá bramborákům tu pravou chuť. Třeba bramborák s libečkem chutná naprosto dokonale.

Proč nepřidat k bramborám třeba mrkev? Bramboráky pak budou chutnat jinak a rozhodně neméně dobře.celý článek

Kombinace brambor s cuketou je skvělá a zajímavá i chuťově. Jako přílohu zvolte kysané zelí.celý článek

Proč nedat do klasického bramboráku koření, které ho krásně provoní a dodá mu zvláštní chuť?celý článek
Brambory vám nestačí a potřebujete aspoň kousek masa? Není nic jednoduššího než do bramborového těsta přidat uzené maso, šunku nebo sýr. Pravda, taková večeře už bude trošku kalorická bomba, ale jednou za čas si ji klidně dopřejte. Tahle křupavá pochoutka vám totiž dokáže spravit náladu.
Švýcarské bramboráky se sýrem a šunkou

Tyhle placičky se od těch našich bramboráků liší tím, že se do nich přidává sýr. Výsledek vás určitě mile překvapí.celý článek
Bramborák v troubě s kysaným zelím a uzeným masem

Bramborák nemusíte připravovat jen na pánvi, ale dá se skvěle připravit i v troubě. Spolu s kysaným zelím a uzeným vykouzlíte večeři, která hned zmizí…celý článek
Co dalšího si můžete z brambor připravit? Například ty nejlepší brambory podle receptu šéfkuchaře: