Bramborák s libečkem
Proč nedat do klasického bramboráku koření, které ho krásně provoní a dodá mu zvláštní chuť?
Autor receptu: Redakce
Ingredience
500 gbrambory
2 stroužekčesnek
1 ksvejce
1 svazeklibeček
1 lžičkasůl
1 špetkapepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.
Do mísy nastrouhejte brambory, přidejte sůl, pepř, vejce, prolisovaný česnek a nasekaný libeček.
2.
Těsto vstřebá asi polovinu chuti, můžete tedy kořenit víc, než jste zvyklí, aby měl bramborák chuť.
3.
Promíchejte a nechte stát. Po chvíli slijte vodu, kterou brambory pustily.
4.
Na pánvi rozpalte sádlo, nejlépe kachní nebo husí, a bramboráky z obou stran opečte tak, aby byly zlaté.
5.
Dejte je na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Hodnotit recept: