Klasická cmunda | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Klasická cmunda

30 min. | hlavní chod | 756 kJ/porce | 6 porcí

Tahle jihočeská varianta bramboráku vám přijde k chuti.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
750 gbrambory
80 gmouka hladká
1 kuličkavejce
200 mlmléko
6 stroužekčesnek
1 polévková lžícemajoránka sušená
0.5 lžičkakmín drcený
1 lžičkasůl

na pánev

2 polévková lžícesádlo

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 15
1.

Brambory omyjte, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Nechte je stát asi 3 minuty, aby pustily šťávu, tu slijte.

2.

Pak je zalijte horkým mlékem a přidejte ostatní ingredience kromě sádla a dobře promíchejte.

3.

Větší pánev rozehřejte a dejte na ni lžíci sádla. Jakmile se rozehřeje (ale jen tak, aby se z něj nekouřilo), naberte těsto menší naběračkou a rozetřete ho na placku silnou asi půl centimetru.

4.

Smažte při střední teplotě, aby se bramborák dobře propekl.

5.

Jakmile spodní strana zezlátne, obraťte ho a smažte z druhé strany.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz