Bavorské kolenáče | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Bavorské kolenáče

115 min. | dezert | 644 kJ/porce | 20 porcí

Tyhle legrační koblihy se smaží od Bavorska po Tyrolsko a podle tradice se těsto na ně vytahuje přes koleno.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 kostkadroždí čerstvé
1 lžičkacukr
200 mlmléko
500 gmouka hladká
1 špetkasůl
50 gcukr
1 lžičkakůra citrónová
2 ksvejce
70 gmáslo
50 mlolej na smažení

na obalení

1 hrnekcukr skořicový

Postup přípravy

Čas přípravy: 95
Čas vaření/pečení: 20
1.

Droždí rozdrobte do menší mísy, zasypejte ho lžičkou cukru, zalijte teplým, ale ne horkým mlékem, a nechte na teplém místě 10-15 minut bobtnat.

2.

Do velké mísy prosejte mouku se solí, přidejte 50 g cukru, kůru, vejce a změklé máslo.

3.

Přidejte vzešlý kvásek a zpracovávejte, až vznikne lehké těsto. Pokud se lepí, přidejte trochu mouky.

4.

Nechte ho zakryté kynout aspoň 30 minut nebo až se jeho objem podstatně zvětší.

5.

Pak těsto na pomoučené ploše vyválejte na tloušťku 1 cm a vykrojte z něj kulaté placky o průměru 7 cm. Ty pak vytahujte dlaní nebo skutečně přes pomoučené koleno tak, aby uprostřed byly placky tenké a na okrajích silnější.

6.

Zakryté je nechte kynout 30 minut. Pak placky ještě jednou vytáhněte, smažte je v oleji nebo sádle a ještě horké obalujte ve skořicovém cukru.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz