Jablečné kobližky
Můžete je uhladit nebo nechat trochu rozcuchané - o to víc budou chutnat.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mouku prosejte do mísy a uprostřed udělejte důlek. Do něj nadrobte droždí, přidejte lžíci cukru a 100 ml teplého mléka.
Smíchejte s troškou mouky a nechte vzejít kvásek. Po 15 minutách přidejte zbývající teplé mléko, zbytek cukru, vejce, máslo a sůl, zlehka promíchejte v důlku a nechte zakryté kynout asi 15 minut.
Mezitím najemno nastrouhejte jablko, smíchejte se šťávou a rumem, přidejte do mísy a zpracujte na těsto.
Nechte ho kynout 40 minut. V kastrůlku zahřejte olej nebo tuk na zhruba 160 stupňů C a postupně v něm smažte kousky těsta, které odkrajujte dvěma lžícemi.
Osmažte je ze všech stran a položte na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Ještě horké kobližky sypejte cukrem a skořicí.
Hodnotit recept: