Sloní uši
Jednoduchý a křupavý moučník z Orientu pobaví nejen vaše děti.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Vejce prošlehejte se solí, cukrem a mlékem a postupně do něj přidávejte zchlazené máslo a mouku.
Mělo by vzniknout tužší těsto. Pokud lepí, přidejte trochu mouky.
Zabalte ho do koule, zakryjte folií a nechte 30-40 minut odpočinout.
Na pomoučeném vále vyválejte tenký plát a rozdělte ho nožem na 4 části. Každou pak znova vyválejte dotenka, můžete použít i strojek na těstoviny.
Z těsta odkrajujte obdélníky, které můžete nechat jen tak, nebo je uprostřed stiskněte, až vznikne jakási mašle či sloní uši.
Kousky smažte z obou stran ve vyšší vrstvě oleje, nechte je okapat na papírových utěrkách a pak horké posypejte moučkovým cukrem se špetkou kardamonu. Místo kardamonu můžete použít i skořici.
Hodnotit recept: