Ještě není konec měsíce a vy máte hluboko do kapsy? Nevadí, i když se zdá, že je lednička na první pohled prázdná, nemusí to být taková tragédie. Šikovná kuchařka vždycky najde ve špajzu něco, z čeho se dá levně vykouzlit večeře.
Všechno, co se dá zapéct, chutná skvěle. A když to je navíc levné a hotové do půl hodiny, co ještě řešit? Tyhle dva recepty budou chutnat i mužské části rodiny, je v nich sice zelenina, ale taky mleté maso.
Zapečené těstoviny s masovými koulemi

Kuličky jsou nadýchané a díky přidané strouhance skvěle nasáknou lahodnou omáčku.celý článek
Zapečené papriky s pikantním hovězím

Tahle zelenina bude chutnat i těm, kteří ji nemusí. Je totiž zapečená a je v ní pikantní hovězí maso.celý článek
Chcete opravdu levnou večeři? Pak rozhodně nezapomeňte na brambory. Základem skvělého levného jídla jsou obvykle levná surovina a trochu luxusnější pochutiny. Na sýru proto rozhodně nešetřete! Z brambor můžete vyčarovat skutečně vynikající večeři, která vás zasytí, a navíc vám bude rozhodně chutnat. Vyzkoušet můžete i typickou španělskou omeletu z brambor a cibule, je opravdu výtečná!

Tuhle omeletu si zamilujete. Připravíte ji ze syrových brambor, cibule, vajec a dochutíte tím, co najdete v lednici.celý článek
Znáte špecle? Pokud ne, je to velká škoda, jsou výborné, poměrně rychle hotové a hlavně skoro zadarmo. Jsou to vaječné nudle nebo noky, které se vaří hlavně v jihoněmecké, jihorakouské, švýcarské či tyrolské kuchyni. Připomínat vám můžou slovenské halušky, ovšem liší se v tom, že neobsahují brambory.
Špenátové špecle se sýrem a cibulkou

Můžete je samozřejmě koupit hotové, ale tyhle zelené jsou nejlepší domácí.celý článek
Domácí špecle se slaninou a pivním sýrem

V německém jídelním lístku je najdete jako „Spätzle“ a budou vám naservírovány se zasmahnutou cibulkou nebo jako příloha k omáčkám. Technika výroby…celý článek
Další levnou večeří jsou bezesporu pizzy. Můžete samozřejmě koupit těsto hotové, ale s domácím neuděláte nikdy chybu. V takovém případě je dobré připravit ho již den předem a nechat ho v ledničce pěkně uležet. Druhý den ho jen vyndáte a můžete kouzlit – za pár korun máte večeři jako vyšitou.

Nejlepší je, když vám ragú zbude z předešlého dne. Pak už jen připravíte těsto a pizzu můžete podávat.celý článek

Můžete na ni použít hotovou omáčku i koupené těto, ale to domácí bude chutnat přímo božsky.celý článek