Zapečené papriky s pikantním hovězím
Tahle zelenina bude chutnat i těm, kteří ji nemusí. Je totiž zapečená a je v ní pikantní hovězí maso.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Najemno pokrájenou cibuli nechte zesklovatět na rozpáleném oleji, přidejte utřený česnek, nahrubo nastrouhanou mrkev a restujte, až mrkev zezlátne.
Přidejte mleté maso, orestujte, podlijte vodou nebo vývarem a duste asi 1 až 1 a 1/2 hodiny na mírném ohni.
Nakonec přidejte najemno nasekané kapary, chilli, osolte a opepřete. Papriky podélně rozřízněte, odkrojte stopku a odstraňte jadérka.
Naplňte je masovou směsí, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 15 minut, až začnou okraje paprik hnědnout.
Před servírováním ozdobte každou porci zakysanou smetanou nebo řeckým jogurtem a nasekanou jarní cibulkou či petrželí.
Hodnotit recept: