Španělská tortilla
Tuhle omeletu si zamilujete. Připravíte ji ze syrových brambor, cibule, vajec a dochutíte tím, co najdete v lednici.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Ve větší silnostěnné pánvi na rozehřátém oleji osmahněte cibulku dozlatova a dejte ji stranou.
V horkém oleji ve stejné pánvi osmažte oloupané na 3 mm tlusté plátky nakrájené syrové brambory a přidejte proužky papriky.
Až začnou zlátnout, přihoďte k nim opečenou cibuli, osolte, opepřete a směs přeložte do zapékací nádoby, kterou nemusíte vymazávat.
Rozšlehejte vejce, osolte je a vlijte na směs. Nechte 10 minut odležet, aby vejce zateklo do všech mezer.
Nikdy nemíchejte. Na povrch pak vyložte plátky slaniny a tortillu pečte v troubě při 180 stupních Celsia asi 25-30 minut.
Hodnotit recept: