Bramborák se sýrem a šunkou
Milovníci masa budou rádi, když místo klasiky uděláte bramborák, ve kterém je šunka.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
600 gbrambory
2 ksvejce
2 stroužekčesnek
4 kscibule jarní
200 gsýr čerstvý
2 polévková lžícemouka hladká
150 gšunka parmská
1 lžičkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 lžičkamajoránka sušená
1 hrnekolej na smažení
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.
Brambory oloupejte a nastrouhejte do větší mísy.
2.
Přidejte k nim vejce, prolisovaný česnek, najemno nakrájené jarní cibulky, na kousky nakrájenou šunku, sýr a mouku a promíchejte.
3.
Ochuťte pepřem, solí a majoránkou.
4.
Bramboráky smažte na rozpáleném ohni z obou stran dozlatova.
5.
Podávejte se zeleninovým salátem nebo salsou z nadrobno pokrájených rajčat a jarní cibulky.
Hodnotit recept: