Pstruh po mlynářsku:
Pstruh marinovaný v sójovém mléce a obalený v mouce. Pečený do zlatova a přelitý máslem. Podávame s petrželovými bramborami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžičkanať petrželová
0,5 kscitrón
1 špetkasůl
1 lžíceolej olivový
2 lžícemléko sójové neslazené
2 kspstruh kuchaný
20 gmáslo
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 10
1.
Obalte v mouce.
2.
V pánvi rozehřejte olej.
3.
Vložte do ní pstruhy a chvíli je držte směrem dolů, jinak by se při smažení vlnili směrem nahoru.
4.
Smažte asi 5 minut z obou stran dozlatova. Mezitím občas pokapejte rozpuštěným máslem.
5.
Ozdobte citrónem a nasekanou petrželkou.
6.
Pstruhy omyjte, dobře osušte.
7.
Osolte zevnitř i zvenku, ponořte do sójového mléka.
Hodnotit recept: