Polévka z červené čočky
Tahle polévka zahřeje tělo i duši. A navíc po ní nepřiberete.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
160 gčočka červená
2 ksbrambory
1 ksřapíky fenyklové
1 ksmrkev
1 ksšalotka
2 ks
1 hrnečekolej olivový
50 g
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.
Očištěnou zeleninu nakrájíme na velmi drobno, vložíme do hrnce. Přidáme propláchnutou čočku, bobkový list a zalijeme osmi decilitry studené vody. Osolíme.
2.
Přivedeme k varu a vaříme asi patnáct minut. Odstraníme bobkový list a rozmixujeme.
3.
Uvaříme těstoviny, rozdělíme na jednotlivé porce, zalijeme polévkou a zakapeme olivovým olejem. Místo těstovin můžeme použít rýži nebo kroupy.
Hodnotit recept: