Červené kuřecí curry
Ideální a rychlé jídlo z jedné pánve, které navíc pořádně rozparádí. Je v něm totiž zázvor a curry, takže milovníci pikantních jídel budou nadšení.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
500 gkuřecí maso
1 kspaprika červená
0.5 kscuketa
1 kszázvor čerstvý
1 kelímekkoření curry
1 lžičkaolej sezamový
1 kelímekmléko kokosové
1 hrstbazalka čerstvá
1 talířsůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 20
1.
V pánvi rozpálíme trochu oleje, přidáme curry pastu, kousky kuřecího masa a za stálého míchání krátce osmahneme.
2.
Pak přilijeme trochu kokosového mléka a směs krátce povaříme.
3.
Přidáme pokrájenou zeleninu, znovu krátce povaříme, až zelenina změkne.
4.
Pak směs dochutíme nastrouhaným zázvorem, solí a necháme prohřát.
5.
Podáváme s rýží nebo pečivem, porce zdobíme thajskou bazalkou.
Hodnotit recept: