Vepřový perkelt
Chutná skvěle, na podzim zahřeje a rozdráždí vaše chuťové pohárky. Navíc je to rychlá a levná večeře!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno a nať jarní cibulky na silnější kroužky.
V hrnci rozpustíme sádlo, dáme na něj nakrájenou cibuli a za stálého míchání restujeme pět minut dorůžova.
Pak ji zasypeme paprikou, zamícháme, přidáme maso a nadrobno nasekaný česnek, osolíme, opepříme, promícháme a necháme maso zatáhnout.
Pak přilijeme trochu vody a dusíme ve vlastní šťávě doměkka, podle potřeby doléváme vodu.
Před koncem vaření přidáme kousky sterilovaných kapií, hrst slunečnicových semínek, cibulovou nať a chilli papričku.
Perkelt nezahušťujeme, jen ho podle chuti osolíme a opepříme.
Podáváme s chlebem, těstovinami nebo rýží.
Hodnotit recept: