Vepřový perkelt | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vepřový perkelt

55 min. | hlavní chod | 1 515 kJ/porce | 4 porce

Chutná skvěle, na podzim zahřeje a rozdráždí vaše chuťové pohárky. Navíc je to rychlá a levná večeře!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
700 gvepřová plec
1 polévková lžícesádlo
2 kscibule kuchyňská
3 stroužekčesnek hlavička
1 sklenkakapie sterilovaná
1 kuličkapaprika chilli sušená
1 polévková lžícepaprika červená mletá
1 hrstsemínka slunečnicová
1 kscibulky naťové
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 45
1.

Maso nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno a nať jarní cibulky na silnější kroužky.

2.

V hrnci rozpustíme sádlo, dáme na něj nakrájenou cibuli a za stálého míchání restujeme pět minut dorůžova.

3.

Pak ji zasypeme paprikou, zamícháme, přidáme maso a nadrobno nasekaný česnek, osolíme, opepříme, promícháme a necháme maso zatáhnout.

4.

Pak přilijeme trochu vody a dusíme ve vlastní šťávě doměkka, podle potřeby doléváme vodu.

5.

Před koncem vaření přidáme kousky sterilovaných kapií, hrst slunečnicových semínek, cibulovou nať a chilli papričku.

6.

Perkelt nezahušťujeme, jen ho podle chuti osolíme a opepříme.

7.

Podáváme s chlebem, těstovinami nebo rýží.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz