Mleté maso na deset způsobů: Karbanátky, sekaná nebo musaka! | Recepty.Blesk.cz

Mleté maso na deset způsobů: Karbanátky, sekaná nebo musaka!

Foto: shutterstock.com
06.10.2017 / 06:00

Mleté maso je vděčné, dá se z něj vyčarovat neuvěřitelné množství nejrůznějších pokrmů! Ať už je to sekaná, karbanátky, masové kuličky nebo zapečené brambory či rizoto, nikdy neuděláte chybu. Mleté maso je prostě nej, zvláště když nemáte moc času a potřebujete rychle něco uvařit. 

Poctivě připravená sekaná bývala mezi válkami ozdobou sváteční kuchyně! Dávalo se do ní jen to nejlepší a dala se jíst teplá i studená. Spousta rodin do ní přidávala vlastní přísady a koření a recepty se předávaly z generace na generaci. Sekaná byla populární zejména na svatbách. Ovšem i dnes se dostává sekaná opět na výsluní. 

Staročeská domácí sekaná

Staročeská domácí sekaná

Staročeská sekaná je naprosto klasické jídlo z mletého masa, které ovšem vyžaduje špetku umění.celý článek

Sekaná s bylinkami

Sekaná s bylinkami

Elegantní verze klasické české nedělní pečínky.celý článek

 

Máte raději karbanátky? Jsou menší, kulaté a klidně se vejdou i do krabičky do práce. Stačí si je jen ohřát a máte skvělý oběd. S bramborovou kaší nebo salátem chutnají neodolatelně. Ovšem přikusovat se k nim dá i chleba. Věděli jste, že do karbanátků se dříve dávalo často králičí maso? Dnes to vzhledem k vysoké ceně a úbytku chovů králíků dělá jen málokdo. 

Pikantní karbanátky

Pikantní karbanátky

Milovníci mletého masa a pálivého určitě ocení tyhle karbanátky.celý článek

Divoké karbanátky

Divoké karbanátky

Pokud si chcete královsky pochutnat, nezapomeňte na podzim aspoň jednou na divočinu.celý článek

Babiččin karbanátek z hovězího a vepřového masa

Babiččin karbanátek z hovězího a vepřového masa

Karbanátky z hovězího a vepřového masa, bagety namočené ve smetaně, dochucené kečupem, majoránkou, hořčicí a vejcem. Podáváme s bramborami.celý článek

Zvláště děti milují masové kuličky třeba s rajskou omáčkou a knedlíkem, případně těstovinami. Ty jsou oblíbené zejména v Benátkách, kde patří mezi to nejlepší, co si zde můžete dát. V čem spočívá tajemství? Především v chuti, protože se do nich přidávají sušené chilli papričky. Navíc se pečou v troubě, takže nejsou plné nasáklého oleje. Ovšem i tyhle vám budou zcela jistě chutnat.

Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Jsou jednoduché, levné, ale mají jednu nevýhodu – nikdy jich nebude dost!celý článek

Masové kuličky v rajské omáčce

Masové kuličky v rajské omáčce

Budou skvělé s bagetou nebo dlouhými plochými těstovinami. A druhý den chutnají samozřejmě ještě lépe.celý článek


Máte rádi brambory nebo rýži? I k nim se hodí mleté maso. Například v podobě musaky nebo jen rizota na mexický způsob. No, a dá se taky přidat k masu a zapéct vše v troubě.

Bramborová musaka

Bramborová musaka

České brambory a řecká klasika. V kombinaci s lilky, rajčaty a sýrem získáte levnou večeři, po které se jen zapráší.celý článek

Zapečené papriky s pikantním hovězím

Zapečené papriky s pikantním hovězím

Tahle zelenina bude chutnat i těm, kteří ji nemusí. Je totiž zapečená a je v ní pikantní hovězí maso.celý článek

Rýže na mexický způsob s mletým masem

Rýže na mexický způsob s mletým masem

Tak trochu jiná varianta českého rizota.celý článek


Jak na sekanou, aby nepraskla? Podívejte se na VIDEO:

720p 480p 360p 240p
Jak na sekanou, která nepraskne? Potřete ji vodou! • 

Diskuse k článku

.

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Rychlé a levné večeře z brambor: Zapečené s masem, klasická cmunda nebo tradiční langoše!

Brambory jsou vděčné a patří k důležitým složkám našeho jídelníčku. Prý je to historicky nejpoužívanější potravina a v české kuchyni najdeme spoustu jídel, v nichž tvoří právě brambory základní surovinu. K nejoblíbenějším

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Seriály, filmy, kino a TV

Válka v zákulisí StarDance: Pomsta za nevěru…

I když dřív patřila Lucie Hunčárová (32) ke stálicím StarDance, letos má smůlu a místo na parket…

celý článek »

Krimi

Vražda Kuciaka zblízka: Dceru Aleny Z. prý…

Už přes dva týdny sedí za mřížemi podezřelí z nájemné vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka (†27)…

celý článek »

Liga národů

Šilhavého (ne)chtěné změny. Jankto pálil…

Udělat výrazný řez v sestavě i po výhře 2:1 na Slovensku? Moc trenérů se do toho nepouští, nový kouč…

celý článek »

Události

Yasmeen, Kaito i Elmír: Rodiče v Česku se…

Ariel, Caitlin, Yasmeen Saloma, Marcelína nebo Sibyla. I takto rodiče pojmenovali holčičky narozené…

celý článek »