Mleté hovězí nebo vepřové maso je univerzální jako máloco jiného. Navíc si s ním poradí jak začátečníci, tak ostřílení kuchaři. A je jedno, zda se budete inspirovat českou klasikou nebo se pustíte do světových specialit.
Když se řekne mleté maso, první, co mě napadne, je sekaná. Recept na tu svou, dokonalou, má každý jiný, proto vám přinášíme recepty, které byste měli vyzkoušet, pokud toužíte po změně. Určitě vás nadchne voňavá sekaná s bylinkami stejně jako italská sekaná, která má hrubší strukturu.

Nelekněte se hrubší struktury sekané, ta je v receptu schválně proto, abyste si při jídle mohli užívat její jednotlivé součásti.celý článek
Co se nejlépe hodí k sekané? Přece brambory! Naučte se ty nejlepší, šťouchané:
Karbanátky mají tu výhodu, že se dají jíst i za studena, takže ty, které by náhodou zbyly, si můžete vzít na oběd do práce s kouskem pečiva. Jemné karbanátky jsou výborné se studeným bramborovým vídeňským salátem. Vyzkoušejte ale i špenátové karbanátky s volským okem v jejich středu.
Karbanátky s vídeňským salátem

Tajemství šťavnatých karbanátků se skrývá mimo jiné v tom, jakou strouhanku na ně použijete.celý článek
Jestli něco děti opravdu milují, pak jsou to masové kuličky. My vám přinášíme hned dvě varianty. První můžete udělat s klasickou rajskou omáčkou, ale vyplatí se vyzkoušet je se zeleninovou, kterou najdete v receptu. Děti si ji totiž jistě zamilují. Druhý recept nabízí domácí variaci na oblíbené švédské masové kuličky se smetanovou omáčkou a brusinkami.
Masové kuličky: Triky a recepty, jak je nejlépe připravit

Karbanátky, sekaná, čevabčiči, boloňská směs na špagety. Všechna tato jídla jsou oblíbená. Není snad domácnost, kde by se alespoň jednou za čas nepřipravovala.…celý článek
Přemýšlíte nad rychlou a přitom teplou večeří? Odpovědí jsou milované české topinky. S pikantní směsí z mletého masa vás zasytí a přitom jsou hned hotové.

Televizní kuchařka Karolína Kamberská vám prozradí svůj recept na skvělou podzimní večeři.celý článek
Klasika z mletého hovězího s mexickým kořením – v tomto případě ovšem zapečená se sýrem a kukuřičnými tortillami – je dokonalým nejen podzimním jídlem. Jedinou nevýhodou je, že jídlo dokonale chutná jen čerstvě upečené, takže nenechávejte žádné zbytky. Byla by to škoda.
Také Italové a Britové si s mletým masem umí poradit skvěle. Vyzkoušejte například klasické lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem. Jejich příprava sice chvíli zabere, ale výsledek stojí za to. A pokud potřebujete připravit něco rychlejšího, udělejte z mletého masa a zeleniny hustou omáčku a zapečte ji pod čepicí ze sýra a šťouchaných brambor. Vznikne vám tak skvělý pastýřský koláč, klasika britské kuchyně.

O co jsou náročnější na přípravu, o to víc vás bude rodina nosit na rukou, až je uděláte.celý článek