Švédské masové kuličky
Jsou jednoduché, levné, ale mají jednu nevýhodu – nikdy jich nebude dost!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksvejce
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžíceolej
1 polévková lžícemáslo
2 polévková lžícemouka hladká
500 mlvývar hovězí
85 gtoast světlý
500 ghovězí mleté maso
2 polévková lžícekopr čerstvý
podle potřeby
sůl
pepř barevný drcený
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.
Maso smíchejte s vejcem, rozdrobeným toastovým chlebem a nadrobno nasekanou cibulí, přidejte kopr, sůl a pepř. Vytvořte kuličky (bude jich asi 20), opečte je na oleji a vyjměte.
2.
Do ještě horké pánve dejte máslo, a jakmile se rozpustí, vmíchejte mouku. Orestujte ji a hned zalijte horkým vývarem. Když se vše spojí, vraťte do omáčky kuličky a povařte je 10 minut.
3.
Podávejte s bramborovou kaší, brusinkovým želé a posypané sekaným koprem.
Hodnotit recept: