Masový koláč z listového těsta
Intenzivní chuť masa vás dostane za tepla i za studena. Vezměte si kousek s sebou na výlet!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Vymazanou formu hlubokou alespoň 3 cm vyložte polovinou vyváleného těsta, okraje odřízněte.
Vložte pečicí papír, vsypejte rýži nebo suché luštěniny a pečte při 180 °C asi 15 minut nebo dokud nebudou okraje zlatavé.
Mezitím na oleji opečte najemno nakrájenou cibuli, česnek a mrkev, po 5 minutách přidejte najemno nakrájené houby a maso.
Když zhnědne, posypejte ho tymiánem, solí a pepřem. Vlijte víno a vařte dalších 5 minut nebo dokud se víno neodpaří.
Škrob rozmíchejte ve vývaru a vlijte ho do masa. Až směs zhoustne, vlijte ji do korpusu, zakryjte vyváleným těstem a okraje těst zmáčkněte k sobě.
Pečte dalších 30 minut. Pak nechte koláč 5 až 10 minut stát.
Hodnotit recept: