Řecké masové kuličky
Když budete mít tu možnost, rozhodně je vyzkoušejte s jehněčím masem. I s hovězím ale budou chutnat skvěle.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
podle potřeby
Postup přípravy
Cibuli a česnek nasekejte nadrobno a smíchejte s masem, nasekanou mátou, polovinou strouhanky, kořením a solí.
Utvořte bochánky, potřete je vejcem, obalte ve zbývající strouhance a nechte v lednici aspoň 1 hodinu odpočívat.
Mezitím vytvořte dip: nasekanou mátu a utřený česnek smíchejte se zakysanou smetanou a limetkovou šťávou, osolte a opepřete.
Masové šišky napichujte na předem namočené dřevěné špejle a opékejte je na grilu, trvá to asi 12 minut. Podávejte s pita chlebem a svěžím dipem.
Hodnotit recept: