Bílá zelenina s hromadou lahodných růžiček. Sezóna podzimní zeleniny je tu a nabízí nepřeberné množství skvělých receptů, které jsou levné, chutné a zdravé. Který z nich vyhraje u vás?
Když se řekne květák, první recept, který vás napadne, je pravděpodobně jednotlivé růžičky obalit a usmažit. Mnohem lepší nápad ale je uvařit si z něj sytou, hustou polévku, která má barvu jako čerstvě padlý sníh. Přidejte do ní smetanu nebo hrášek a báječná podzimní večeře je na stole.

Polévka z růžiček květáku, hrášku a masového vývaru. Dochutíme smetanou, strouhaným sýrem a muškátovým oříškem a ozdobíme nasekanou petrželovou natí.…celý článek
Přemýšlíte, jak zeleninu dostat do dětí, které se na ni moc netváří? Odpovědí na tuto palčivou otázku mohou být květákové placičky. Podle chuti je ovoňte bylinkami a podávejte jen tak nebo s vařenými bramborami.

Dobré a vydatné jídlo nemusí být drahé. Vyzkoušejte tyto květákové placičyk, po kterých se u vás doma jen zapráší.celý článek
Chladný podzim dietě zpravidla moc nepřeje, protože nemáme chuť chroupat syrovou zeleninu v podobě salátu. Takový teplý salát z květáku a špenátu je ale úplně jiná písnička.
Květák je báječný, i když ho dáte do pekáčku a gratinujete. Nesmí v něm samozřejmě chybět smetana, vejce a sýr, který na povrchu vytvoří křupavou zlatavou krustu.
Asi není lepší podzimní jídlo z jednoho hrnce než voňavé, pikantní kari. Tohle konkrétní je navíc i velmi syté, protože kromě květáku do něj patří také cizrna a loupaná rajčata. Čistě vegetariánské, ale jistě jím nepohrdne ani nejeden masožravec.
Tento recept je trošku zdlouhavější, ale výsledek stojí za to. Květák je totiž nutné nejprve uvařit, než ho naplníte lahodnou nádivkou z mletého masa a parmezánu. Pak jej stačí už jen zapéct v troubě a máte hotovo.