Křehké řízky 8x jinak: Klasický vídeňský i kokosové z trouby | Recepty.Blesk.cz

Křehké řízky 8x jinak: Klasický vídeňský i kokosové z trouby

Foto: shutterstock.com
23.09.2016 / 06:00

Když nevíte, co uvařit k večeři, k nedělnímu obědu nebo na výlet, řízky jsou vždy sázkou na jistotu. Vyzkoušejte je v těstíčku, z trouby, s bylinkami nebo podle slavného kuchaře Sapíka.

 

Když řízek, tak jedině vídeňský a z telecího. Alespoň tak to tvrdí slavný český kuchař Jaroslav Sapík. Ten správný má zakrývat celý talíř. A když už v tom budete, připravte si k němu také klasický vídeňský bramborový salát.

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka! Nejlepší je telecí!

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka! Nejlepší je telecí!

"Pravý vídeňský řízek má být podle tradice z telecího masa a obří, přes celý talíř!," tvrdí šéfkuchař Jaroslav Sapík. Nemusíte ale hned kvůli jídlu…celý článek

Řízek s klasickým vídeňským salátem

Řízek s klasickým vídeňským salátem

Až narazíte na telecí, rozhodně si ho dejte. Navíc s výborným vídeňským bramborovým salátem.celý článek

Řízek je sice klasika, ale drobné chuťové obměny mu rozhodně neuškodí. Zkuste například do strouhanky přidat trošku citronové kůry. Společně s hořčicí a česnekem dá řízkům neodolatelnou chuť a vůni.

Řízky s citronovou kůrou

Řízky s citronovou kůrou

Také nejste schopni odolat řízkům? Zkuste tentokrát přidat do strouhanky trošku strouhané citronové kůry!celý článek

A u vylepšení strouhanky ještě zůstaneme. Zkuste do ní přidat čerstvé nebo sušené bylinky a trošku nastrouhaného parmezánu. Pokud je budete smažit na másle, raději použijte to přepuštěné nebo do něj přidejte trošku oleje, aby se bylinky nepřipalovaly.

Řízky v bylinkové krustě

Řízky v bylinkové krustě

Díky bylinkám bude řízek nejen krásně vypadat, ale i skvěle chutnat.celý článek

Pokud vám kuřecí řízky připadají moc suché, není nic snazšího než použít stehenní řízky. Jsou mnohem šťavnatější a přitom dietnější než vepřové. Skvěle chutnají v kabátku ze strouhanky a ořechů.

Stehenní řízky v ořechovém kabátku

Stehenní řízky v ořechovém kabátku

Vyzkoušejte tentokrát řízky z kuřecích stehen. Jsou šťavnatější a v oříškové strouhance chutnají přímo božsky.celý článek

Řízky obalené ve strouhance jsou sice klasika, čím dál populárnější je ale obalit je v drti z kukuřičných lupínků. Jsou totiž dokonale křupavé a také jejich chuť je zkrátka nenapodobitelná.

Řízky s kukuřičnými lupínky

Řízky s kukuřičnými lupínky

Milujete klasické řízky? Vyzkoušejte jejich úchvatně křupavou variantu a obalte je v kukuřičných lupíncích.celý článek

Vepřové maso a pivo jdou odjakživa k sobě. Proč to tedy nezkombinovat a neusmažit vepřové řízečky v pivním těstíčku? Podávejte s vařenými bramborami hustě posypanými bylinkami.

Řízky v pivním těstíčku

Řízky v pivním těstíčku

Kombinace vepřového masa a pivního těstíčka je v tomto receptu zkrátka neodolatelná.celý článek

Nemáte rádi řízky smažené na oleji? Není problém, tyto kuřecí řízečky obalené ve strouhaném kokosu snadno upečete v troubě. Podávejte je se zeleninovým salátem a nejrůznějšími ovocnými dipy. Například s mangovým chutney jsou prostě dokonalé.

Kokosové řízečky z trouby

Kokosové řízečky z trouby

Jde to i bez litrů oleje, ale usmažit na pánvi je můžete vždycky.celý článek

Diskuse k článku

.

Recepty z mletého masa, které nikdy neomrzí! Sekaná, rizoto nebo pirohy!

Mleté maso je vděčné, univerzální a můžete ho ochucovat na tisíc způsobů. A nikdy se neomrzí. Lze z něj připravit oblíbené karbanátky, sekanou, ale také můžete experimentovat a vyzkoušet recepty, které pocházejí třeba z

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Seriály, filmy, kino a TV

Porotkyně StarDance Drexler promluvila po…

Včerejší první vyřazování ve StarDance nechalo všechny v šoku. Vypadla velká favoritka, temperamentní…

celý článek »

Politika

Piráti podali podnět do Bruselu na dotace…

Skoro „do běla“ vytočil předseda Pirátů Ivan Bartoš premiéra a předsedu hnutí ANO Andreje Babiše…

celý článek »

Královské rodiny

Těhotnou Meghan Markle vyčerpala náročná…

Meghan Markle (37) se vydala se svým manželem princem Harrym (34) na první oficiální návštěvu Austrálie,…

celý článek »

Krimi

Zvrat v případu pašeračky Terezy! Soudce…

Deset měsíců sedí Tereza H. ve vazbě v Láhauru poté, co byla na tamním letišti chycena s 9 kily heroinu…

celý článek »