Když nevíte, co uvařit k večeři, k nedělnímu obědu nebo na výlet, řízky jsou vždy sázkou na jistotu. Vyzkoušejte je v těstíčku, z trouby, s bylinkami nebo podle slavného kuchaře Sapíka.
Když řízek, tak jedině vídeňský a z telecího. Alespoň tak to tvrdí slavný český kuchař Jaroslav Sapík. Ten správný má zakrývat celý talíř. A když už v tom budete, připravte si k němu také klasický vídeňský bramborový salát.
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka! Nejlepší je telecí!

"Pravý vídeňský řízek má být podle tradice z telecího masa a obří, přes celý talíř!," tvrdí šéfkuchař Jaroslav Sapík. Nemusíte ale hned kvůli jídlu…celý článek
Řízek s klasickým vídeňským salátem

Až narazíte na telecí, rozhodně si ho dejte. Navíc s výborným vídeňským bramborovým salátem.celý článek
Řízek je sice klasika, ale drobné chuťové obměny mu rozhodně neuškodí. Zkuste například do strouhanky přidat trošku citronové kůry. Společně s hořčicí a česnekem dá řízkům neodolatelnou chuť a vůni.

Také nejste schopni odolat řízkům? Zkuste tentokrát přidat do strouhanky trošku strouhané citronové kůry!celý článek
A u vylepšení strouhanky ještě zůstaneme. Zkuste do ní přidat čerstvé nebo sušené bylinky a trošku nastrouhaného parmezánu. Pokud je budete smažit na másle, raději použijte to přepuštěné nebo do něj přidejte trošku oleje, aby se bylinky nepřipalovaly.
Pokud vám kuřecí řízky připadají moc suché, není nic snazšího než použít stehenní řízky. Jsou mnohem šťavnatější a přitom dietnější než vepřové. Skvěle chutnají v kabátku ze strouhanky a ořechů.
Stehenní řízky v ořechovém kabátku

Vyzkoušejte tentokrát řízky z kuřecích stehen. Jsou šťavnatější a v oříškové strouhance chutnají přímo božsky.celý článek
Řízky obalené ve strouhance jsou sice klasika, čím dál populárnější je ale obalit je v drti z kukuřičných lupínků. Jsou totiž dokonale křupavé a také jejich chuť je zkrátka nenapodobitelná.

Milujete klasické řízky? Vyzkoušejte jejich úchvatně křupavou variantu a obalte je v kukuřičných lupíncích.celý článek
Vepřové maso a pivo jdou odjakživa k sobě. Proč to tedy nezkombinovat a neusmažit vepřové řízečky v pivním těstíčku? Podávejte s vařenými bramborami hustě posypanými bylinkami.
Nemáte rádi řízky smažené na oleji? Není problém, tyto kuřecí řízečky obalené ve strouhaném kokosu snadno upečete v troubě. Podávejte je se zeleninovým salátem a nejrůznějšími ovocnými dipy. Například s mangovým chutney jsou prostě dokonalé.