Recepty z kapusty si zamilujete: Je levná a skvělá! | Recepty.Blesk.cz

Nezatracujte kapustu: Je levná a v těchto receptech dokonalá

Foto: shutterstock.com
02.09.2016 / 06:00

Kapusta je plná vlákniny a vitaminů, je dostupná i v zimě a navíc je velmi levná. Pokud vás tedy neodrazuje její specifická vůně, když se vaří, směle do ní! Je totiž základním stavebním pilířem české kuchyně a v těchto receptech opravdu stojí za vyzkoušení.

 

Kapusta, uzené a brambory. Tato kombinace vás nikdy nezklame. Kapustu ale nemusíte jen dusit. Můžete ji totiž společně s bramborami a uzeným masem zapéct jako v tomto receptu.

Zapečené brambory s kapustou a uzeným

Zapečené brambory s kapustou a uzeným

Francouzské brambory tak trochu jinak. Vyzkoušejte je s kapustou.celý článek

Máte rádi slané koláče? Vyzkoušejte je z kapusty, která samozřejmě hraje opět hlavní roli. Zkombinujte ji se slaninou a uzeným masem a máte skvělou večeři nebo oběd na další den do práce. Tento slaný koláč totiž chutná skvěle i zastudena.

Slaný kapustový koláč

Slaný kapustový koláč

Je skvělý na oběd, večeři i studený na svačinu.celý článek

V polévce je chuť kapusty opravdu hodně výrazná, takže pokud ji milujete, směle do toho. Rozmixujte ji krásně dohladka a servírujte s kopečkem zakysané smetany. Skvěle chutná také s chlebovými krutony.

Kapustová polévka

Kapustová polévka

Nejlepší večeře babího léta, jakou si dokážete představit.celý článek

Růžičková kapusta nemá tak pronikavou chuť jako hlávková, zato se geniálně hodí k zapékání a gratinování. Pro masožrouty přidejte do zapékací mísy plátky opečené anglické slaniny. Pokud chcete oběd lehčí, můžete slaninu nahradit spařenými cherry rajčaty.

Gratinovaná kapusta se slaninou

Gratinovaná kapusta se slaninou

Že vás zapečená kapusta příliš neláká? V kombinaci se slaninou je neodolatelná!celý článek

Kdo by nemiloval karbanátky? Kapustové mají šťavnatou chuť a jsou tím pravým podzimním obědem. Uzené maso v nich můžete snadno nahradit mletým nebo na kostičky nakrájenou šunkou. Prostě čímkoliv, co máte rádi.

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Tyto karbanátky si oblíbí i zapřísáhlí odpůrci zeleniny.celý článek

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz