Mleté maso patří mezi to levnější, je snadné na přípravu a přitom se z něj dají připravit opravdu lahodná jídla. Skvěle se ale hodí i na rychlovky. Navíc ho můžete obměňovat, jak se vám zlíbí. Nemáte chuť na hovězí? Sáhněte po dietnějším kuřecím nebo krůtě.
Masové kuličky milují děti i dospělí, my vám je přinášíme hned na tři způsoby. Je jen na vás, jestli dáte přednost klasice v podobě kuliček v rajské omáčce, potěšíte své chuťové buňky netradičními masovými kuličkami v řeckém stylu s mátou a osvěžujícím dipem nebo se pustíte do tolik oblíbených švédských kuliček, které se skvěle doplňují s brusinkovým kompotem a bramborovou kaší.
Masové kuličky v rajské omáčce

Budou skvělé s bagetou nebo dlouhými plochými těstovinami. A druhý den chutnají samozřejmě ještě lépe.celý článek

Když budete mít tu možnost, rozhodně je vyzkoušejte s jehněčím masem. I s hovězím ale budou chutnat skvěle.celý článek
Přemýšlíte o skvělé večeři na chladnější večery? Zapečte směs z mletého masa do listového těsta. Tento slaný koláč totiž chutná skvěle i zastudena další den, takže si nebudete muset lámat hlavu s tím, co si vzít s sebou do práce na oběd.
Masový koláč z listového těsta

Intenzivní chuť masa vás dostane za tepla i za studena. Vezměte si kousek s sebou na výlet!celý článek
Sezona lilků přímo svádí k tomu, abyste je zařadili do svého jídelníčku. A pokud pro vás oběd bez masa není tím pravým ořechovým, není nic snazšího než je naplnit masem a zapéct. Navíc se dá lilek v tomto receptu snadno nahradit cuketou. Uvidíte, že tento recept si získá i ty, kteří jinak zelenině příliš neholdují.

Až narazíte na trhu na lilky a zase nebudete vědět, co s nimi, tady je jeden osvědčený a báječný recept vonící dálkami.celý článek
Přemýšlíte nad něčím lehčím, co vás sice zasytí, ale nezbaví energie? Vyzkoušejte pšeničnou tortilu naplněnou mletým masem a černými fazolemi. Doplňte o tolik čerstvé zeleniny, kterou máte rádi, a je hotovo.

Na tuhle dobrotu budete potřebovat při jídle obě ruce – to je přece skvělá chvíle, kdy můžete totálně vypnout a vychutnávat si jen a jen jídlo.celý článek
Sekaná je naprostá klasika, která se dá připravit na sto způsobů. Základem je ale vždy dobré mleté maso, aby sekaná nebyla vysušená, ale krásně šťavnatá, čehož dosáhnete třeba pomocí kapary, ale pokud je pro jejich specifickou chuť nemáte příliš v lásce, klidně je z receptu vyhoďte. Na co ale nezapomeňte, jsou voňavé bylinky, které v kombinaci se sýrem dodají sekané jedinečnou chuť.

Nelekněte se hrubší struktury sekané, ta je v receptu schválně proto, abyste si při jídle mohli užívat její jednotlivé součásti.celý článek