Milujete pořádný kus šťavnatého masa, ale současně za něj nechcete utratit polovinu své výplaty? Sáhněte po levnějších a často neprávem opomíjených kusech. Budete překvapeni, jak skvěle může chutnat levnější maso, když ho správně připravíte.
Kdo by nemiloval žebra? Můžete je připravit na grilu i upéct v troubě a jíst s jakoukoliv přílohou. Dejte si na čas při jejich marinování i při tepelné přípravě, aby se masíčko jen rozpadalo.

Kdo by nemiloval obíračku lahodného masa? Podávejte s hořčicí, nebo oblíbenou omáčkou a čerstvou zeleninou.celý článek
Líčka dlouhou dobu ležela na pultech řeznictví absolutně opomíjená a nikdo je nechtěl. Na výsluní se vrátila až díky šéfkuchaři Zdeňku Pohlreichovi. Vyzkoušejte je i vy, nebudete litovat!
Hovězí líčka na kořenové zelenině

Neprávem opomíjená a naprosto lahodná část hovězího masa se zase dostává na výsluní.celý článek
Masové rolády jsou božské, protože je můžete připravit na sto způsobů. Zkuste roládu z krkovičky a naplňte ji slaninou a sušeným ovocem. Bude nejen krásně šťavnatá, ale i chuť masa a sladkokyselých meruněk vás nadchne.
Vepřová roláda se slaninou a meruňkami

Roláda je dokonalé jídlo, můžete do ní totiž zabalit přesně to, na co máte chuť. Vyzkoušejte netradiční kombinaci slaniny a sušených meruněk.celý článek
Co by kdo mohl nemilovat na hovězím steaku, obzvlášť když je propečený přesně tak, jak ho máte rádi? Jenomže pro krásný flák roštěné nebo svíčkové musíte sáhnout pořádně hluboko do kapsy. Je proto nejvyšší čas vyzkoušet flank steak, tedy steak z hovězího pupku. Vyjde vás mnohem levněji, ale ostudu si rozhodně neutrhne.

Neprávem opomíjený kus masa vás překvapí! Měkká část hovězího břicha bez kostí se skvěle hodí nejen na dokonalý steak, ale i k omáčkám.celý článek
Vepřová krkovice je zkrátka vepřová krkovice. Přes noc ji šoupněte do skvělé medové marinády a v poledne na rozpálenou pánev. Pak stačí už jen uvařit brambory a za 10 minut máte hotový lahodný oběd.
Vepřová krkovička s medovou marinádou

Krkovička je šťavnatá a na vepřové steaky se hodí prostě nejlépe!celý článek
Hovězí krk je ideální na dušení, protože maso se pak jen rozpadá, ale přitom nepustí tolik tuku jako hovězí kližka. Kromě gulášů a perkeltů je skvělý na pivě, s pořádnou hrstí čerstvých bylinek.
Dušené hovězí na pivě s bylinkami

Mas dušené na pivě získá skvělou chuť, kterou jen podtrhnete čerstvými bylinkami.celý článek