Buřty na pivě nebo na grilu? Skvělé recepty na českou klasiku | Recepty.Blesk.cz

Buřty na pivě nebo na grilu? Skvělé recepty na českou klasiku

Foto: shutterstock.com
08.07.2016 / 06:00

Buřty a špekáčky jsou naše národní klasika. Kromě těch opečených na ohni se ale dají připravit na desítky dalších způsobů. Kdo by si nepochutnal?

 

Vedle utopenců by buřty na pivě neměly chybět v žádné pořádné hospůdce. Společně s půllitrem dobře vychlazeného piva jsou totiž naprosto dokonalé.

Buřty na černém pivě

Buřty na černém pivě

Pivo a buřty jsou nerozlučná dvojka a snoubí se skvěle i v kuchyni. S trochou česneku a cibule z nich vykouzlíte dokonalou lahůdku.celý článek

Když už budete připravovat tuto pečenou klasiku, přihoďte do nich pořádně pálivé feferonky, ať to má říz! Pokud nechcete buřty silně pikantní, použijte místo ostrých papriček nakládanou kapii nebo jen mírně ostré beraní rohy.

Buřty na pivu s papričkami

Buřty na pivu s papričkami

Pikantní pochoutka, se kterou se vždycky blýsknete.celý článek

Bylinkami v tomto slaném špekáčkovém koláči nešetřete. Dodají mu chuť, vůni i barvu. Pokud budete mít chuť, přidejte do něj i červenou papriku nakrájenou na malé kostičky.

Buřtový koláč

Buřtový koláč

Buřty povýšené do formy dortu skvěle poslouží k večeři, ale i jako příjemné občerstvení pro návštěvu.celý článek

Špízy jsou úchvatné, protože se v nich mísí vůně masa, slaniny, uzeniny a zeleniny. Pokud je navíc děláte na grilu, dostanou naprosto dokonalou chuť. Vyzkoušejte je buď se špekáčky a se slaninou, nebo jejich o maličko lehčí verzi s krůtím masem a rozmarýnem.

Krůtí špízy se špekáčky

Krůtí špízy se špekáčky

Jemné krůtí maso v kombinaci s buřty dostane ten správný říz. Ochucené slaninou a zeleninou bude kralovat na vašem letním večírku.celý článek

Špízy s buřty a anglickou slaninou

Špízy s buřty a anglickou slaninou

Na špízu je nejúžasnější prolínání chutí a vůní. Buřty, jemné maso, slanina a paprika spolu dokážou vykouzlit úžasnou dobrotu.celý článek

Ševcovský salát je klasika, která vás vytáhne z každé kocoviny. Pokud to máte rádi ostré, přidejte do něj nakrájenou chilli papričku. A nezkracujte dobu, během které se salát rozleží. Na chuti je to poznat!

Ševcovský mls

Ševcovský mls

Skoro klasika, se kterou nikdy nešlápnete vedle. Přijde k chuti ve kteroukoli denní hodinu.celý článek

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz