Buřty a špekáčky jsou naše národní klasika. Kromě těch opečených na ohni se ale dají připravit na desítky dalších způsobů. Kdo by si nepochutnal?
Vedle utopenců by buřty na pivě neměly chybět v žádné pořádné hospůdce. Společně s půllitrem dobře vychlazeného piva jsou totiž naprosto dokonalé.

Pivo a buřty jsou nerozlučná dvojka a snoubí se skvěle i v kuchyni. S trochou česneku a cibule z nich vykouzlíte dokonalou lahůdku.celý článek
Když už budete připravovat tuto pečenou klasiku, přihoďte do nich pořádně pálivé feferonky, ať to má říz! Pokud nechcete buřty silně pikantní, použijte místo ostrých papriček nakládanou kapii nebo jen mírně ostré beraní rohy.
Bylinkami v tomto slaném špekáčkovém koláči nešetřete. Dodají mu chuť, vůni i barvu. Pokud budete mít chuť, přidejte do něj i červenou papriku nakrájenou na malé kostičky.

Buřty povýšené do formy dortu skvěle poslouží k večeři, ale i jako příjemné občerstvení pro návštěvu.celý článek
Špízy jsou úchvatné, protože se v nich mísí vůně masa, slaniny, uzeniny a zeleniny. Pokud je navíc děláte na grilu, dostanou naprosto dokonalou chuť. Vyzkoušejte je buď se špekáčky a se slaninou, nebo jejich o maličko lehčí verzi s krůtím masem a rozmarýnem.
Jemné krůtí maso v kombinaci s buřty dostane ten správný říz. Ochucené slaninou a zeleninou bude kralovat na vašem letním večírku.celý článek
Špízy s buřty a anglickou slaninou

Na špízu je nejúžasnější prolínání chutí a vůní. Buřty, jemné maso, slanina a paprika spolu dokážou vykouzlit úžasnou dobrotu.celý článek
Ševcovský salát je klasika, která vás vytáhne z každé kocoviny. Pokud to máte rádi ostré, přidejte do něj nakrájenou chilli papričku. A nezkracujte dobu, během které se salát rozleží. Na chuti je to poznat!

Skoro klasika, se kterou nikdy nešlápnete vedle. Přijde k chuti ve kteroukoli denní hodinu.celý článek