Buřty na černém pivě
Pivo a buřty jsou nerozlučná dvojka a snoubí se skvěle i v kuchyni. S trochou česneku a cibule z nich vykouzlíte dokonalou lahůdku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
8 ksšpekáček
2 kscibule kuchyňská
6 stroužekčesnek
250 mlpivo černé
1 polévková lžícemed
5 polévková lžíceprotlak rajčatový
podle chuti
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.
Špekáčky podélně rozřízněte, ale nedokrojte je úplně – mají zůstat stále spojené.
2.
Do zářezu vetřete prolisovaný česnek ochucený trochou soli a vložte plátky cibule. Pak buřty naskládejte do zapékací mísy.
3.
Smíchejte med, rajčatový protlak a tmavé pivo, důkladně promíchejte a směs nalijte na špekáčky.
4.
Pečte je v troubě 20–30 minut. Výbornou přílohou bude křupavé domácí pečivo.
Hodnotit recept: