Kapustová polévka
Nejlepší večeře babího léta, jakou si dokážete představit.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Kapustičky omyjte a nasypejte je do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vařte doměkka. Slejte a vodu, ve které se vařily, nechte stranou.
V kastrole na sádle zpěňte cibuli nasekanou nadrobno, zalejte vývarem z kapusty, přidejte vodu a přidejte brambory nakrájené na kostky, uvařenou kapustu, kostku bujonu a vařte na mírném ohni, dokud brambory nezměknou.
Polévku rozmixujte tyčovým mixerem a vmíchejte do ní zakysanou smetanu vyšlehanou s hladkou moukou. Dochuťte podrceným česnekem, majoránkou, muškátovým oříškem, solí a pěpřem a ještě krátce povařte.
Hodnotit recept: