Sézona sladkých rajčat a bílých paprik je tu. Pokud vám nerostou na zahrádce, i tak je koupíte prakticky za hubičku a můžete z nich vykouzlit lahodné pokrmy. Lečo je klasika, ale tato zelenina si zaslouží víc pozornosti. Inspirujte se našimi recepty.
Věděli jste, že do klasického maďarského leča nepatří vejce? Zato se připravuje na slanině, vepřovém sádle a pikantní chuť mu nedodává nic jiného, než maďarská paprika a pikantní klobáska. Základem jeho vyvážení chuti jsou správně dodržené poměry, tak na to při přípravě myslete!

Základem tradičního leča (maďarsky lecsó) není nic jiného než čerstvá sezonní zelenina. Ovšem pozor, vejce do něj nepatří!celý článek
Pokud si lečo bez vajec nedokážete představit, připravte si jeho moravskou variantu. Ta už se stala českou klasikou a těžko by se bez ní nějaké léto mohlo obejít.
Pryč jsou doby, kdy se rajská omáčka podávala s plátkem vařeného hovězího. Teď frčí masové kuličky. Ty se ale nehodí jen do rajské. Skvělé jsou také v kombinaci s pečenou zeleninou, které vévodí právě rajčata a papriky. Také tak milujete jídla z jednoho pekáče?
Naplnit můžete nejen papriky, ale i rajčata. Místo rýže ale zkuste k mletému masu přidat bulgur. Jde o předvařenou, nalámanou, celozrnnou pšenici, která má skvělou chuť a je lehčí na trávení. Určitě si ho zamilujete.