Plněná rajčata a papriky
Plněná zelenina, tentokrát v odlehčenější verzi.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
3 kspaprika červená
3 ksrajčata
200 gbulgur
400 mlvývar zeleninový
1 kscibule kuchyňská
150 gmaso vepřové mleté
250 grajčata drcená
podle chuti
oregáno sušené
bazalka sušená
olej olivový
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 25
1.
Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme mleté maso, oregano a bazalku, osolíme a krátce orestujeme.
2.
Bulgur nasypeme do misky, zalijeme 300 ml horkého vývaru a necháme pod pokličkou zhruba 20 minut odstát.
3.
Rajčata a papriky očistíme, omyjeme a naplníme směsí bulguru, mletého masa a drcených rajčat.
4.
Rozložíme je do zapékací mísy vymazané olejem, zbytek směsi rozložíme kolem zeleniny, přilijeme zbytek vývaru a pečeme v troubě při teplotě 200 °C asi 20 až 25 minut.
Hodnotit recept: