Masové kuličky na zelenině
Masové kuličky jsou milovaná klasika. Zkuste je tentokrát se sezónnní zeleninou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
500 gmaso mleté hovězí
4 kspaprika barevná
2 ksrajčata
1 ksmrkev
3 ksšalotka
6 ksbrambory
1 polévková lžícemouka hladká
1 lžičkakoření na mleté maso
podle potřeby
sůl
pepř barevný drcený
olej olivový
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.
Mleté maso smícháme s hladkou moukou, kořením, solí a pepřem ze směsi uděláme malé kuličky. Ty rozložíme na plech vymazaný olivovým olejem.
2.
Přidáme pokrájenou cibuli, papriky, rajčata, mrkev, zeleninu. Osolíme a vše zakápneme troškou oleje a pečeme při teplotě 200 °C zhruba 30 minut.
3.
Ke konci pečení přidáme na plech osolené plátky předvařených brambor a dopečeme dozlatova.
Hodnotit recept: