Gratinovaná kapusta se slaninou
Že vás zapečená kapusta příliš neláká? V kombinaci se slaninou je neodolatelná!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Růžičkovou kapustu očistěte, vrchní listy odstraňte, stopku trochu seřízněte a makrojte do kříže.
Vařte v osolené vodě do poloměkka. Nechte okapat. Slaninu zprudka opečte na pánvi. Kapustu a slaninu rozdělte do 4 menších, máslem vymazaných forem na nákypy.
Dvě lžíce másla pomalu rozpusťte v hrnci, posypejte moukou a zpěňte. Za stálého míchání přilejte mléko a přiveďte k varu. Nepřestávejte míchat a krátce povařte.
Pak odstavte z plotny a do bešamelu vmíchejte nastrouhaný sýr. Sýrovou omáčku okořeňte, dochuťte mldetým chilli a rozdělte do forem se zeleninou.
Misky vložte do trouby a zapékejte 20-25 minut do zlatohněda.
Hodnotit recept: