Sezona hub pokračuje! Vzhůru do lesa a nasbírejte jich plný košík. Hodí se totiž na houbovou omáčku, na guláš i do salátu a mají nezaměnitelnou chuť. Připravte si z nich jeden z našich receptů.
Máte rádi italskou kuchyni i houby? Pak si toto houbové rizoto naprosto zamilujete. Můžete ho připravit i ze žampionů, ale nejlépe chutná s lesními houbami. Jak na to, to vám poradí Radek David, šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda. Základem není nic jiného než jednoduché italské rizoto. Pokud ho ještě neumíte, ZDE vám poradíme, jak na to.
Smetanová houbová omáčka je naprostá klasika. Nejlépe chutná z pravých hřibů, ale pokud je zkombinujete s liškami, bude chuť ještě výraznější. Podávejte ji s vařeným hovězím masem nebo jen tak s houskovým knedlíkem či bramborovými plackami.
Pokud se vám pečené kuře zdá samo o sobě málo výrazné, upečte ho na lesních houbách. Během pobytu v troubě ho totiž nádherně provoní a dodají mu jedinečnou chuť. Dokážete si představit lepší nedělní oběd babího léta?
Guláš jde uvařit prakticky z jakéhokoliv masa, všichni ale víme, že nejlepší je ten hovězí. Pokud navíc milujete houby, budete guláš s touto sezonní surovinou zbožňovat. Udělejte ho raději trochu víc. Dva dny uleželý totiž chutná ještě lépe.
Hledáte tip na ideální lehkou večeři? Pak je na čase sáhnout po salátu. Tento s houbami a kuřetem je plný rozdílných chutí, skvěle vás zasytí, a přitom vám po něm nebude těžko. Jak na něj, to vám poradí šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda Radek David.
Hledáte něco jiného? Další recepty na báječné houbové polévky, hlavní jídla i slané koláče vám přinášíme v tomto článku:
Nejlepší houbové recepty: Slané koláče, skvělé polévky i hlavní jídla plná hub

Recepty z huby jsou jednoduché, vydatné a skvělé a je opravdu z čeho vybírat. ať už se rozhodnete nakrájet je do tradiční bramboračky s houbami, připravit…celý článek