Kuře na houbách
Lesní houby dodají kuřecímu masu dokonalou chuť a vůni.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kskuře
2 kscibule kuchyňská
250 ghouby
100 gmáslo
1 lžičkakmín celý
podle chuti
sůl
pepř barevný drcený
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 50
1.
Houby očistěte, omyjte a nechte okapat.Kuře omyjte, osušte a rozčtvrťte. Porce osolte a opepřete.
2.
Na pánvi osmahněte na másle nadrobno pokrájenou cibuli a houby, vše okmínujte.
3.
Kuře vložte do pekáčku a přidejte k němu houbovo- cibulovou směs. Pekáček přiklopte a kuře pečte v troubě na 160 až 170 °C doměkka. Během pečení ho přelévejte šťávou.
Hodnotit recept: