Máte před výplatou trošku hluboko do kapsy? Nevadí, vrhněte se na brambory, nejoblíbenější českou přílohu. Můžou se totiž snadno stát hlavní surovinou v levných a přitom skvělých receptech.
Zapečte je!
Nejlepší věc, kterou můžete s bramborami udělat, je zapéct je na tisíce způsobů. Se šunkou, se sýrem, zeleninou, zkrátka s čímkoliv, co najdete v lednici. Báječně chutnají například se slaninou, vegetariáni ocení variantu se dvěma druhy sýra a naše nejoblíbenější jsou s kapustou a uzeným.
Gratinované brambory se slaninou

Jsou skvělé jako příloha ke grilovanému masu, ale klidně si je můžete dát jen tak, jako levnou večeři.celý článek
Zapečené brambory s kapustou a uzeným

Francouzské brambory tak trochu jinak. Vyzkoušejte je s kapustou.celý článek
Stačí k pečeným bramborovým čtvrtkám přihodit utřený česnek, pár snítek tymiánu a rozmarýnu a kuchyň se vám rozvoní Francií a Provence. Skvěle chutnají se zeleninovým salátem nebo tvarohovým dipem.
Máte rádi netradiční chutě? Pak se pusťte do smažení bramborových placek po indicku. V původním receptu je sice kopr, ale pokud ho zrovna nemilujete, s klidným srdcem ho nahraďte například koriandrem nebo jakoukoliv jinou čerstvou bylinkou, kterou máte rádi.
Jste spíš na klasiku a na nějaké experimentování vás neužije? Není problém. Připravte si tradiční bramboračku. Ostatně hub je stále ještě jako máku, takže vám nic nestojí v cestě. Nebo zavzpomínejte na léta na dětském táboře a udělejte si pravý a nefalšovaný bramborový guláš.

Bramboračka je jedna z polévek, která by rozhodně neměla chybět ve vašem kuchařském repertoáru.celý článek

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek