Levné večeře z brambor: Dejte si je zapečené, jako guláš nebo v polévce | Recepty.Blesk.cz

Levné večeře z brambor: Dejte si je zapečené, jako guláš nebo v polévce

Foto: shutterstock.com
14.09.2016 / 06:00

Máte před výplatou trošku hluboko do kapsy? Nevadí, vrhněte se na brambory, nejoblíbenější českou přílohu. Můžou se totiž snadno stát hlavní surovinou v levných a přitom skvělých receptech.

 

Zapečte je!


Nejlepší věc, kterou můžete s bramborami udělat, je zapéct je na tisíce způsobů. Se šunkou, se sýrem, zeleninou, zkrátka s čímkoliv, co najdete v lednici. Báječně chutnají například se slaninou, vegetariáni ocení variantu se dvěma druhy sýra a naše nejoblíbenější jsou s kapustou a uzeným.

Gratinované brambory se slaninou

Gratinované brambory se slaninou

Jsou skvělé jako příloha ke grilovanému masu, ale klidně si je můžete dát jen tak, jako levnou večeři.celý článek

Zapečené brambory se dvěma druhy sýra

Zapečené brambory se dvěma druhy sýra

Vynechte projednou uzené a nešetřete se sýrem.celý článek

Zapečené brambory s kapustou a uzeným

Zapečené brambory s kapustou a uzeným

Francouzské brambory tak trochu jinak. Vyzkoušejte je s kapustou.celý článek

Stačí k pečeným bramborovým čtvrtkám přihodit utřený česnek, pár snítek tymiánu a rozmarýnu a kuchyň se vám rozvoní Francií a Provence. Skvěle chutnají se zeleninovým salátem nebo tvarohovým dipem.

Pečené provensálské brambory

Pečené provensálské brambory

Jsou rychlé, levné a dokonale voní Francií.celý článek

Máte rádi netradiční chutě? Pak se pusťte do smažení bramborových placek po indicku. V původním receptu je sice kopr, ale pokud ho zrovna nemilujete, s klidným srdcem ho nahraďte například koriandrem nebo jakoukoliv jinou čerstvou bylinkou, kterou máte rádi.

Indické bramborové placky

Indické bramborové placky

Pusťte si do kuchyně trochu orientu.celý článek

Jste spíš na klasiku a na nějaké experimentování vás neužije? Není problém. Připravte si tradiční bramboračku. Ostatně hub je stále ještě jako máku, takže vám nic nestojí v cestě. Nebo zavzpomínejte na léta na dětském táboře a udělejte si pravý a nefalšovaný bramborový guláš.

Tradiční bramboračka

Tradiční bramboračka

Bramboračka je jedna z polévek, která by rozhodně neměla chybět ve vašem kuchařském repertoáru.celý článek

Bramborový guláš

Bramborový guláš

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz